Sladka peka

Blondiji z makadamijami

Za rjavčke ste že slišali, a ljubitelji bele čokolade gotovo veste, da obstaja tudi svetla različica najbolj omamnega čokoladnega peciva. Imenujejo se blondiji in so prav tako pregrešno dobri, če ne še bolj, kot rjavčki. Odlično se ujamejo z marsikatero vrsto oreščkov, mi vam ponujamo recept z makadamijami, eksperimentirate pa lahko tudi po svoje.

Sestavine za 16 kosov

  • 150 g bele kuverture
  • 150 g masla
  • 2 jajci (velikost M)
  • 150 g sladkorja
  • 200 g pšenične moke (tip 400)
  • ½ žličke mlete burbonske vanilje
  • sol
  • 100 g makadamij (praženih in slanih)
  • pekač (pribl. 22 × 22 cm)
  • papir za peko

Priprava

  1. 1Pečico ogrejemo na 180 °C.
  2. 2Dno kvadratnega pekača prekrijemo s papirjem za peko.
  3. 3Kuverturo nasekljamo in z maslom v kovinski posodi stopimo nad vodno kopeljo. Ohladimo do mlačnega.
  4. 4Jajca in sladkor z metlicami ročnega mešalnika stepamo približno 2 minuti. Primešamo čokoladno zmes, nato še moko, vaniljo in ščep soli.
  5. 5Testo zlijemo v pekač in zgladimo. Oreščke grobo nasekljamo in posujemo po testu.
  6. 6Pečemo na srednjem vodilu približno 20 minut, da je površina zapečena, notranjost pa še mehka. Vzamemo iz pečice, ohladimo in narežemo na 16 kosov.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE