Bistra juha je bila nekoč jed najrevnejših slojev, s katero so poparili kruh. Sestavine so tako različne, kot so dežele sveta, v katerih jo kuhajo. Bistro juho je zelo preprosto skuhati: zavremo vodo in dodamo zelenjavo, začimbe, zelišča in dišavnice, meso, ribo ali olupke, kosti in druge dele živali, ki bi jih sicer zavrgli. Vse je dovoljeno, saj je cilj tekočini dati čim več okusa. Zelenjavo lahko na koncu poberemo iz tekočine in juho porabimo za kuhanje drugih živil ali pa jo pojemo kot predjed. Če jo skuhamo sami, bomo resnično izkoristili dobrodejne učinke sestavin, ne pa tako kot pri kupljenih jušnih kockah, ki vsebujejo hidrogenirane maščobe, sladkor, ojačevalce okusa in zelo malo zelenjave. Zato nikar ne omahujte in se sami lotite kuhanja dobre bistre domače juhe − po tem receptu ali po lastnem navdihu!
S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.