Poletna jogurtova juha

V poletni vročini si privoščimo lahkotne jedi, ki nas bodo prijetno ohladile, kot denimo tale sveža jogurtova juha z jajci, redkvicami, gorčico in koprom, ki je zelo priporočljiva tudi za diabetike.

Sestavine za 2 osebi

  • 2 jajci
  • 300 g jogurta (1,5 % maščobe)
  • ½ žličke pekoče gorčice
  • sol in poper
  • 100 g redkvic
  • 1 šopek kopra

Priprava

  1. 1Jajci kuhamo 9 minut v vreli vodi, dokler nista trdo kuhani. Vzamemo ju iz vode, splaknemo s hladno vodo in pustimo, da se ohladita.
  2. 2V skledi dobro premešamo jogurt, 1 liter vode in pekočo gorčico. Mešanico osolimo in popopramo ter postavimo za 30 minut na hladno.
  3. 3Redkvice očistimo, operemo in narežemo na tanke paličice. Koper splaknemo pod hladno vodo, otresemo, lističe osmukamo in drobno sesekljamo. Redkvice in koper umešamo v ohlajeno jogurtovo juho.
  4. 4Juho prelijemo na dva krožnika. Jajci olupimo in narežemo na rezine. Poletno juho obložimo z rezinami jajc in takoj postrežemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE