Zeleva župa (zeljna juha)

V evropski tradicionalni kuhariji lahko različna ljudska narodna izročila presenetljivo lepo kombiniramo. V Centru kulinarike in turizma KULT 316 smo v organizaciji Kluba Korošcev Ljubljana pred kratkim ves večer živahno kuhali, klepetali in uživali v okušanju koroških in ruskih jedi.

Sestavine

  • 1 žlica masti (špeha)
  • 1 žlica drobno nasekljane slanine
  • 1 žlica drobno nasekljane čebule
  • 1 manjša glava zelja
  • 500 g olupljenega, na manjše kocke narezanega krompirja
  • 3 žlice moke
  • 3 l vode
  • sol
  • žlička sladke paprike v prahu
  • 150 g svinjskega mesa, narezanega na manjše kocke
  • po želji na maslu opečene rezine kruha

Priprava

  1. 1Zeljno glavo narežemo na tanke rezine in poparimo s kropom.
  2. 2Pustimo krajši čas učinkovati in odcedimo.
  3. 3V večji kozici na masti in slanini prepražimo čebulo in dodamo zelje, papriko in krompir.
  4. 4Ko je dobro prepraženo, potresemo z moko in še prepražimo.
  5. 5Dodamo kockice mesa, zalijemo s kropom in solimo ter kuhamo do mehkega.
  6. 6Če želimo, nazadnje začinimo še s papriko.
  7. 7Postrežemo z opečenim kruhom.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE