Zaljubljeni v paradižnik

Pokrovače, gratinirane z nasekljanim paradižnikom

Poletna poslastica, ki ji paradižnik, ta slastni pridelek, prida sočnost in svežino.

Sestavine

  • 4 pokrovače
  • 250 g paradižnika
  • 1 pest drobtin
  • 50 g parmezana
  • oljčno olje
  • sol in poper

Priprava

  1. 1Pečico razgrejemo na 200 ºC z vklopljenim zgornjim žarom. Paradižnik narežemo na kockice.
  2. 2Pokrovače razporedimo po pekaču ali po kamniti plošči za v pečico. Potresemo jih s paradižnikovimi kockicami (1 žlico na školjko) in jih rahlo solimo. Vse skupaj potresemo z drobtinami in čez naribamo še malo parmezana. Pokapljamo z oljčnim oljem ter popramo.
  3. 3Potisnemo v pečico za 10–15 minut, da se lepo zlato rjavo zapečejo in malo zahrustajo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE