Začnite razmišljati s svojo glavo

Razumem, da ste razočarani in v stiski. Vaša življenjska pričakovanja se niso uresničila, a glede na to, kako ste se lotili vajinega skupnega življenja, se tudi niso mogla. Odločitvi za otroka in poroko sta bili zgrešeni. Velik vpliv na vaše sklepe ima mama – slepo ji zaupate in ne razmišljate s svojo glavo. Nesamostojni in nezreli ste prav tako kot vaš mož. Čeprav imate drugačne vrednote kot on, jih tako, kot ravnate, ne boste dosegli, dokler bo za vas vse, kar vam svetuje mama, suho zlato.

Vaše ravnanje je posledica vedenjskih vzorcev, ki ste jih pridobili v primarni družini. V kakšnem družinskem okolju ste živeli, lahko samo ugibam. Morda ste živeli samo z mamo. Očeta ne omenjate, ali ga sploh nimate? Tudi če ga imate, ni imel zdrave, pozitivne očetovske vloge. Mama vas je pretirano navezala nase, zato na odnose in življenje gledate z njenimi očmi. Tako vam tudi ni treba prevzeti odgovornosti za življenjske odločitve, ker se vedno lahko izgovorite, da ste ravnali po materinem nasvetu. Čeprav ste odrasli, ste še vedno s popkovino povezani z njo. Ker je mama ni bila sposobna pretrgati, je skrajni čas, da to storite sami. Šele takrat boste začutili sami sebe in vzpostavili stik s seboj, sicer boste večno nebogljena mamina punčka, njena senca.

Zakaj je to, kar sem vam napisala, tako zelo pomembno, odnosa med vami in možem pa se nisem dotaknila niti z besedo? Ker je pogoj, da boste lahko razrešili vajin odnos. Lahko vam svetujem, da se ločite in si poiščite ustreznejšega partnerja, vendar močno dvomim, da boste to zmogli. Ne boste se ravnali po mojem nasvetu, temveč po materinem, čeprav veste, da nima prav. Dokler ne boste našli sami sebe, se razvijali ter postali neodvisni in samozavestni, si tudi ne boste sposobni izbrati primernega partnerja in ustvariti zdravega ljubezensko-spolnega odnosa. Nikar se ne prestrašite ob tem, kar sem napisala. Pot res ni preprosta, a če imate jasen cilj, se splača. Vidim jo kot edino možnost, ki lahko vas in vašo punčko pripelje do zdravih in zadovoljivih medsebojnih odnosov. Drugače boste ostali v začaranem krogu.