Naslikali ste si podobo moškega, ki ga ni

Razumem vas, da ste v težkem položaju, ki se vam zdi brezizhoden. Žal ste v preteklosti sprejemali napačne odločitve, ki so vas pripeljale do izčrpanosti. Za nazaj ne moremo ničesar spremeniti niti popraviti. To je dejstvo, s katerim se morate sprijazniti. Če ste si že izbrali napačnega partnerja in očeta otrok, je še bolj pogubno to, da ste tako pasivni in niste naredili ničesar, da bi rešili otroke in sebe. Niste poiskali pomoči in ste kar v nedogled prenašali psihično in verbalno nasilje moža. Verjetno se niste zavedali, kako ob tem trpita tudi otroka. Morda ste si želeli z vso skrbjo za družino in z delom ter finančnim prispevkom pri gradnji hiše pridobiti moževo spoštova nje in ljubezen. To je bila huda zmota in razočaranje. 

Odkar se zavedate, da med vama ni ljubezni, se vaše psihično počutje le še slabša. Stiska je vsak dan hujša. Kdaj bo za vas dovolj trpljenja, da boste temu naredili konec in se zavedeli, da ste dolžni poskrbeti vsaj za otroke, če vam zase ni mar? Zavedajte se, da otroka potrebujeta mamo, očeta že tako nimata. Naredite vendar že nekaj zanju in s tem tudi zase. Tudi v zelo težkih življenjskih preizkušnjah najdemo rešitev, če se za to potrudimo, poiščemo pomoč in smo jo pripravljeni sprejeti. V primerih, kot je vaš, hitre rešitve niso mogoče. Pomembno pa je, da se nepreklicno odločite in stopite na pot sprememb. Vedno znova si zastavite vprašanje, ali si še želite živeti tako kot doslej. Le vi ste tisti, ki lahko spremenite življenje svojih otrok in vas samih. Morda bi bila za vas in otroka, vsaj začasno, lahko rešitev nastanitev v varno hišo. Nemudoma si poiščite pomoč na centru za socialno delo v domačem kraju. Tam boste dobili tudi odgovore na vprašanja, ki vas mučijo.

Za vas je vsakdanja realnost, ki jo doživljate, tako neznosna, da se predajate sanjarjenju o mladostni zaljubljenosti in tako bežite od težav, s katerimi se bojite spoprijeti. Vsebina vaših sanjarij je povsem nerealna in nezrela. Vedete se kot najstnica, ste pa odrasla ženska. Vi in fant, v katerega ste bili pri petnajstih zaljubljeni, sta bila tedaj še napol otroka. Oba sta še odraščala. Pojma nimate, kakšen moški je danes. Že takrat se je odločil za drugo dekle. Zakaj in kako, ni več pomembno. Naslikali ste si podobo moškega, ki ga ni. Obstaja le v vaši glavi in vi si le domišljate, da bi bil on pravi partner za vas. Spoprimite se s kruto realnostjo vsakdana, ki ga živite, in se borite zase in za svoje otroke. To je cilj, v katerega je vredno vložiti vso energijo, ki jo imate. Vse možnosti imate, da bi vam uspelo, in to vam tudi iskreno želim.