Ne skrivajte čustev

Res je, da smo ljudje različni. Nekateri bolj zadržani, nesproščeni v stikih, z malo prijatelji ali brez njih. Takim je druženje napor. Drugi so radi med ljudmi, z lahkoto navezujejo stike, v tem uživajo, se radi družijo, vsakega znanca imajo že za prijatelja. To sta dve skrajnosti. Vaša partnerica nedvomno sodi v drugo skupino. Odkar sta skupaj, vzdržuje stike z bivšimi prijatelji. Poudarjate, da gre za osebe moškega spola. Da stike ohranja, ni nič narobe. Včasih kakšna pijača s kolegom, sošolcem, znancem in malo klepeta ne škodijo. Pomembnejša je vsebina stikov. O varanju lahko govorimo, če je oseba v zvezi, pa si je s tretjo osebo čustveno bliže, če tej osebi zaupa bolj kot partnerju, se z njo pogovarja o temah iz svojega partnerskega življenja in njeno mnenje upošteva, partnerjevega pa ne. Torej vedno takrat, ko je ta oseba za nekoga pomembnejša od partnerja. Nekateri še vedno enačijo varanje s spolnim odnosom zunaj zveze, a ni tako. Čustveno varanje ni prav nič manj pomembno, včasih še celo bolj kot spolni odnos.

Kaj se dogaja v vajini zvezi, boste morali presoditi sami. Moti vas, ker se vaša partnerica rada dotika ljudi, o katerih pravite, da jih komaj pozna. Z vsemi se objema, se nanje naslanja in podobno. S takim vedenjem in s svojo privlačno zunanjostjo zbuja pozornost. Verjetno je to tisto, kar potrebuje. V njenem vedenju je nenasitna lakota po pozornosti, po potrditvi, sprejetosti, ljubezni. Zato naredi vse, da bi bila v družbi priljubljena in zaželena. Verjetno je v njej nepotešen otrok, ki mu starši niso dajali dovolj prej naštetega, zato vztrajno in vedno znova išče potrditev v svoji okolici. Od tod tudi njena potreba po tem, da ima mnogo prijateljev, s katerimi vzdržuje stike. Tako krepi svojo šibko samopodobo in občutek lastne vrednosti. Znano je, da bližnji čustveni odnosi, kar pravo prijateljstvo nedvomno je, zahtevajo precej energije in časa za vzdrževanje odnosa in stikov z obeh strani.

Vsi smo časovno in energetsko omejeni, zato imamo malo res pravih prijateljstev. Kdo so naši prijatelji, spoznamo v težkih trenutkih življenja. Družabni ljudje imajo veliko znancev, radi spoznavajo vedno nove ljudi, imajo mnogo stikov, vendar so taki odnosi površni. Tako je tudi z vašo partnerico. Če čutite do svojega sanjskega dekleta še kaj več kot močno privlačnost, če so se v vas prebudila globoka čustva, ji to tudi pokažite. Morda bo začutila, da je to tisto pravo, in se vam bo čustveno bolj odprla. Tedaj boste začutili, da ste res edini moški v njenem življenju, in prijatelji ji bodo postali manj pomembni.