Skrajni čas je, da se rešite pritiska

Človek si je od nekdaj želel razložiti sanje. Ponekod so jim dajali celo večji pomen kot budnemu življenju. Pripisovali so jim sporočilnost iz drugega sveta. Ljudi, ki so imeli posebno žive sanje, so imeli za nekaj posebnega. Še dandanes iščemo v njih sporočila, nasvete in opozorila.

Potem ko je pomembnost sanj za nekaj časa zamrla, so jo na novo oživili psihiatri, kot so Adler, Freud in Jung. Zanimanje zanje, za njihov pomen in razlago se je v zadnjem času znova razcvetelo.

Človek prespi približno tretjino življenja. Med spanjem se možganska aktivnost spremeni, tako da je drugačna kot v budnem stanju. Gotovo ste že doživeli, da ste kakšno težavo prespali, zjutraj pa ste vedeli rešitev ali pa se vam je vsaj zdela veliko manjša in lažje rešljiva kot prej. Zdi se, kot da imamo v spanju možnost organizirati misli drugače, prečiščeno, brez nepotrebnih stvari.

Spanje poteka v štirih stopnjah, po uro in pol do dve uri naenkrat. Sanjamo lahko v vsaki stopnji, bolje pa se običajno spominjamo tistih sanj, ki smo jih imeli proti jutru. Pogosto se pojavljajo v simbolni obliki in jih je več vrst, od nočnih mor pa do epskih sanj, ki se jih spominjamo tako rekoč vse življenje, so pa tudi takšne, ki govorijo o naših željah in strahovih.

Vaše spadajo med ponavljajoče se sanje. Takšne naj bi se pojavljale zaradi nerešenih težav. Ko jih boste rešili, tudi teh sanj ne bo več. Mogoče pa slab odnos med vama z nadrejenim v službi le ni tako postranski in vas bolj moti, kot si želite priznati? Navsezadnje preživite ogromno časa na delovnem mestu. Morda je že skrajni čas, da storite kaj za rešitev pritiska, ki vas očitno obremenjuje. Premislite, kakšne možnosti imate. Mogoče je to pogovor s šefom, umik ali celo kaj drugega. Izberite najboljšo možnost, ki je izvedljiva v vašem položaju. Najbrž pa je od vsega najslabše, če ne naredite ničesar.