Pogovorite se z mamo in poenotite pristop

Pozdravljeni,

hvala za vaše vprašanje. Glede na opisan primer bi vam svetovala, da se pogovorite z mamo vašega vnuka. Če namreč ona postavlja meje in ga tako vzgaja, je izredno pomembno, da ste si enotni v tem. Vi z vašim pristopom dejansko rušite to, kar si ona prizadeva doseči, in sicer, da bi otrok spoznal, da preživljanje preveč časa za računalnikom ni dobro. Če boste z mamo enotni, bo otrok razumel to sporočilo, kar počnete zdaj pa mu pošilja mešane signale. Namesto, da bi razumel, kaj je prav, si misli, da je mama stroga in mu ničesar ne dovoli.

Razumem sicer vašo željo, da se vnuk pri vas počuti dobro, sprejeto in sproščeno, in podpiram, da mu to omogočate še naprej, a obstaja veliko drugih dejavnosti, ki jih lahko počneta skupaj in ki mu bodo prav tako prinesle veselje, ob tem pa ne bodo spodkopavale vzgoje staršev. Z vnukom se lahko igrate na drugačne načine, se pogovarjate z njim, ga denimo naučite kakšne nove spretnosti, poskrbite le, da boste v tem enotni z njegovo mamo.

Seveda pa morate tudi spregovoriti z mamo, če čutite, da je v svoji vzgoji prestroga. Pogovor z njo vam bo razjasnil marsikatero vprašanje in skupaj bosta lahko našli rešitve, ki bodo dobre za vas vse. Poglejte na problem s pozitivne plati, kot babica imate ogromno možnosti uživati s svojim vnukom, ker vam ga ni treba vzgajati, za to so tukaj starši, je pa izredno pomembno, da spoštujete njihove poglede in odločitve.