Za ljubezen nikoli ni prepozno

Pozdravljeni,

najprej naj vas malo opogumim, veliko ljudi najde ljubezen v vaših letih, pa tudi kasneje, ko so še starejši. Tudi v domovih starejših se denimo še vedno rodi veliko ljubezenskih zgodb. Ko sem kot študentka opravljala raziskave v enem izmed domov, sem spoznala ogromno parov, ki so se pravzaprav našli šele tam. Ljubezen torej ne pozna številk, ko se zgodi, se zgodi, zanjo nikoli ni prepozno, zato vam kot prvo svetujem, da odmislite takšne posplošene strahove.

Pravite, da imajo vaši vrstniki že partnerje in otroke, a to, kar počne večina, še ni nujno pravilo, ki bi mu morali slediti vsi. Nikjer ni zapovedano, da morate do tega in tega leta spoznati sopotnika, si ustvariti družino in tako naprej, zato se ne obremenjujte s svojim stanom, vse to vas še čaka in nobenega razloga ni, da ne bi mogli najti ljubezni, če boste odprti zanjo.

Niste sicer napisali, kakšne so vaše pretekle partnerske izkušnje. Morda imate vzorec, po katerem izbirate nedostopne partnerje in zato doslej nobena zveza ni obrodila sadov. Ali imate morda težave pri navezovanju stikov z ljudmi? Če kaj od tega drži, bi bilo dobro, da obiščete strokovnjaka za odnose, da skupaj raziščeta, kaj je tisto, kar vas omejuje. Glede vaših strahov, da boste ostali sami, pa bi vam za začetek svetovala, da se sprostite in dovolite, da v vaše življenje vstopijo novi ljudje.

Kako to narediti? Mislim, da ste že na dobri poti, ker ste zaposleni in uživate v svojem delu. To namreč pozitivno vpliva na vaše dobro počutje, kar se zrcali tudi navzven. Problem je, kot pravite, ko pridete domov in ste tam sami. Zakaj si ne bi torej po službi vzeli časa za druženje? Pokličite prijatelje, povabite na pijačo kakšnega sodelavca ali znanca, ali si naložite katero izmed aplikacij za zmenke in spoznajte nove ljudi. Poskusiti ni nikoli greh. Morda boste prijetno presenečeni, najslabše, kar se lahko zgodi, pa je, da boste ugotovili, da to ni za vas. Seveda bodite pri spoznavanju neznancev na spletu previdni, ne pošiljajte jim osebnih podatkov, dokler se dobro ne spoznate, za prvo srečanje v živo pa se nujno dogovorite na javnem kraju, kjer je veliko ljudi.

Predvsem pa uživajte v lastni družbi, počnite vse tisto, kar vas veseli, in skrbite zase. Ljudje, ki se v svoji koži dobro počutijo in imajo radi svoje življenje, so privlačnejši in posledično pritegnejo k sebi podobno misleče ljudi. Večja verjetnost je torej, da boste spoznali nekoga, ki vas bo vreden, če boste zadovoljni sami s seboj, kot če boste obupani in nesrečni. Želim vam vse dobro na vaši poti in ne pozabite, prihaja veseli december, magični čas za preskok iskric ljubezni!