Naj vas strah ne ohromi pred ljubeznijo

Pozdravljeni,

najlepša hvala za vaše zanimivo pismo. Težko z gotovostjo presodim, zakaj se omenjena gospa zanima za vas. Povsem mogoče je, da hrepeni po vaši družbi in ste ji zares všeč, a po drugi strani obstaja tudi verjetnost, da jo res mika vaš denar. A pravzaprav je prvo vprašanje, kaj si v resnici želite vi. Tega niste napisali, vendar je, ne glede na njene motive, najbolj pomembno, ali vas gospa sploh zanima in kakšen odnos z njo si želite.

Si želite osebo, s katero boste preživljali čas, hodili na zmenke in izlete, z eno besedo, si želite partnerico oziroma sopotnico v tem obdobju vašega življenja? In če si želite vse našteto, ali boste dopustili, da vas premaga strah pred neznanim, in videli druge kot ljudi, ki vas ogrožajo?

Dejstvo je, da nič v tem življenju ni zagotovo, in prav nihče vam ne more zagotoviti, ali je ta ženska (ali katerakoli druga) vredna zaupanja ali ne. Tukaj gre, kot pri vseh novih izkušnjah, za skok v neznano, ki zahteva kanček poguma pa tudi zaupanja. In če se boste odločili, da želite v življenju še kdaj najti ljubezen, je zelo pomembno, da si vzamete čas, da spoznate osebo, ki vam je všeč, in ji daste priložnost, da vam sama pokaže, kdo resnično je. Včasih koga napačno presodimo, ker prehitro sklepamo o osebi in ji zares ne prisluhnemo.

Ko že omenjate denar, bi vam pa rada situacijo osvetlila še z drugega zornega kota. Čestitam vam, da ste bili tako marljivi, da ste si ustvarili zadostno premoženje, ki vam omogoča lepo življenje, denar je konec koncev le sredstvo, s katerim si lahko privoščimo stvari, v katerih uživamo, sam po sebi pa denar ne prinaša sreče. Zato dobro premislite, kaj si zares želite v življenju. Ali boste v odnosih z ljudmi vedno videli nevarnost, da vam ukradejo denar, ali pa priložnost, da z njimi uživate toliko bolj, ker ste si ustvarili dovolj, da lahko lagodno živite?

Verjemite, veliko je dobrih in čudovitih ljudi, ki vam lahko polepšajo življenje, samo zaupati morate vanje, vase in v življenje samo, da vam je pripravilo nekaj lepega. Vsak dan znova se odločamo med strahom in vero, in na vsakem izmed nas je, da izberemo, po kateri poti bomo šli. Kaj boste pa izbrali vi?

Srečno!