Ljubezen je dragocena, ne izpustite je

Pozdravljeni,

hvala za vaše ganljivo pismo, res je čudovito prebrati zgodbe, kot je vaša, ki dokazujejo, da ni za ljubezen nikoli prepozno.

Pa začniva kar pri ljubezni. Ljubezen je sila, ki nam daje moč, energijo in življenjski zagon ter nas spodbudi, da premikamo gore ter še sami sebe presenetimo, česa vse smo zmožni narediti zanjo. Mislim, da ste vi lahko zelo srečen človek, saj je očitno, da imate v življenju veliko oseb, ki vas imajo rade. Na eni strani je to vaša družina, otroci, ki si vas želijo imeti ob sebi, na drugi strani pa nova partnerka, ob kateri se počutite ljubljeni in sprejeti. Kaj torej storiti oziroma katero stran izbrati?

Glede na vašo situacijo, bi vam svetovala, da naredite pogumni korak in poskusite zaživeti z vašo izbranko. Zelo pomenljiv je namreč vaš predzadnji stavek, da vas srce vleče k njej. Prava ljubezen je dragocena in redka, če ste jo po vsem tem času znova našli, je to nekaj čudovitega in škoda bi bilo, da obupate nad njo.

Tu so seveda še vaši otroci, ki se trenutno ne strinjajo z idejo o vaši selitvi, a glede na vašo starost predvidevam, da so že odrasli in so si že ustvarili svoja življenja. Zato ni ravno pravično, da od vas zahtevajo, da se odpoveste svojemu. Morda vaše partnerke še ne poznajo dobro in so tako odreagirali, ker jih skrbi za vas, a ta vtis lahko popravite, če se z njimi odkrito pogovorite o svojih občutkih in željah. Pomagajte jim razumeti, zakaj vas tako vleče v Ljubljano in kaj vam pomeni vaša izbranka. Če so vaši družinski odnosi dobri in vas imajo resnično radi, sem prepričana, da bodo slej ko prej sprejeli vašo odločitev.

Razdalja med Kranjem in Ljubljano pa konec koncev ni tako velika. Razumem, da vam predstavlja težavo, saj niste več rosno mladi, a vaši otroci bodo zagotovo lahko našli čas in način, da vas obiskujejo, če se boste preselili. Lepo je, da želite najti rešitev, ki bo ustrezala vsem, a toplo vam priporočam, da pri odločitvi mislite tudi nase in na lastno srečo, ne pa samo na to, kako boste zadovoljili druge.

Vse dobro vam želim!