Mrtvecev se ne da obuditi

Spoštovana bralka,

glede na vaš zapis je očitno, da ste se z možem odtujila do te mere, da on »beži« od doma, družine. Navadno moški najdejo uteho pri drugi ženski in tudi pri vašem možu je verjetno tako. Mnogo mož se čez nekaj časa skesano vrne nazaj k ženi, ko spoznajo, da so živeli v iluziji in da nova zveza ni prav nobena rešitev.

Druga zgodba pa se odvija, če je pri njemu ni nobene naklonjenosti do vas. Da je v njem vse umrlo glede odnosa do vas. Da ni nobene iskre več. Potem je potrebno zgodbo končati. Mrtvecev se ne da obuditi.

Gre za vašo odločitev. Na vedenje in odločitve moža ne morete vplivati. Lahko pa se odločate sami zase, kaj boste storili oziroma kakšno stališče boste zavzeli do celotne situacije. Vedenje vašega moža pri tem ni pomembno. Pomembni ste vi in vaša odločitev, kaj boste storili. Imate več možnosti: lahko ga čakate in sprejmete stanje, takšno kot je ter si organizirate lastno življenje ob njem brez pričakovanj, da se bo spremenil, ali pa greste narazen. Ne vem, kako razmišljate oziroma kaj je najboljša rešitev za vas in kaj je sploh izvedljivo (ekonomska odvisnost). Predvsem pa vam polagam na srce, da usmerite ost problema vase in sami sebe vprašajte, kaj boste storili. Na moževa dejanja in njegovo življenje ne morete vplivati ali ga spreminjati, če on tega ne želi, noče.

Lep pozdrav,