Podajte pobudo policiji in občini

Hvala za zanimivo postavljeno vprašanje. Vaš problem ni zanemarljiv, saj dobro vemo, kakšne tragedije se lahko zgodijo zaradi neodgovornih divjakov v prometu. Glede na to, da v vašem primeru nič ne kaže, da bi ukrepali tisti, ki so za to pristojni – se pravi policija ali občina, vam priporočam, da prebivalci naselja sami stopite v akcijo in ukrepate s pobudo za postavitev radarja.

Predlagam vam, da glede nujnosti postavitve radarja obvestite oba organa, tako policijo, kot tudi občino. Oba organa se bosta za postavitev radarja verjetno odločila, če bosta presodila, da velike hitrosti, ki jih dosegajo vozniki, ogrožajo varnost prometa.

Kot mi je znano, se glede pobude za postavitev radarja ne zahteva nobeno zbiranje podpisov, niti ne določen kvorum, pomembnejša je verodostojnost pobude – da torej pobudniki opozorite na problem, ki je resen in kroničen.

Seveda pa ne bo nič narobe, če vas bo pobudnikov čim več – vaša pobuda bo na ta način še »močnejša«, saj bo dokazovala, da vas je veliko, ki vas skrbi za varnost v naselju. V pobudi lahko napišete tudi, da je le še vprašanje časa, kdaj bo nastradal tudi kakšen človek, in da od pristojnih pričakujete, naj zato nemudoma ukrepajo.