Naj vas ne bo sram spregovoriti

Pozdravljeni,

hvala za zanimivo vprašanje, ki ste ga postavili. Konflikti v odnosih so največkrat posledica slabe komunikacije in mislim, da se je to zgodilo tudi vam. Vsekakor je najboljši način, kako rešiti zagato, da spregovorite s prijateljico.

Če ne boste prijateljici izpovedali vaših občutkov, se utegne zgoditi, da bo prav to načelo vajin odnos, saj boste v sebi vedno nosili zamero, da vas je pri prodaji hiše prinesla naokrog.  Dobro bi bilo, da ji iskreno poveste, kaj čutite. Navsezadnje gre za vaš denar, najverjetneje pa sta tudi podpisali uradno pogodbo, ki je zakonsko obvezujoča in ščiti vas kot kupca, zato je tudi prav, da prijateljica prevzame odgovornost kot prodajalec nepremičnine.

Naj vas ne bo sram ali strah izpostaviti stvari, s katerimi niste zadovoljni, a naredite to mirno in neobtožujoče. Verjetno poznate pregovor, da lepa beseda lepo mesto najde, in če boste pogovor začeli prijazno, obstaja večja verjetnost, da se bo končal konstruktivno. Ko se ljudje počutijo napadene, namreč največkrat zavzamejo pozicijo obrambe ali protinapada, kar večinoma vodi v še večje konflikte.

Sklepanje poslov med prijatelji ni vedno hvaležen podvig, a poglejte na situacijo s pozitivne plati. Ker sta prijateljici, se lahko reševanja težave lotite na bolj oseben in topel način. Zato le zberite pogum in jo pokličite, morda boste ugotovili, da je šlo samo za nesporazum, in bosta skupaj hitro našli rešitev, ki bo najbolj ugodna za obe. Srečno!