Strahovi in skrbi vas mrtvičijo ter povzročajo fizične bolečine

Spoštovana bralka,

da bi vam lahko bolj konkretno odgovorila, bi morala vedeti, o čem ste v letu ali dveh pred zdravstvenimi težavami pretežno razmišljali, kako ste se ob tem počutili, kaj so bili oziroma so še vaši najhujši strahovi in skrbi, skratka, kako ste v zadnjem času živeli. Slabo fizično počutje je namreč po prepričanju številnih starodavnih ved kot tudi nekaterih vej sodobne znanosti posledica dolgotrajnejšega doživljanja težjih čustev, ki nam ne dopuščajo dovolj ali nič veselja do življenja. Takšno razpoloženje preko biokemičnih procesov onemogoča, da bi telo lahko uspešno izvajalo svojo vlogo zagotavljanja in ohranjanja zdravja.

Pri artritisu gre za vnetne procese v sklepih, vnetja (kot tudi različne alergije) pa se pogosto povezujejo z jezo. Iz vaše natalne karte lahko razberem, da ste se v življenju verjetno precej prejezili. Jeza je čustvo, ki nas opozarja, da smo v situaciji, v kateri mislimo, da se moramo boriti za nekaj, kar hočemo, oziroma proti tistemu, česar nočemo. Gre za vroče čustvo, ki nas »zagreva« za spremembo. Če jeze ne »ohladimo« tako,  da naredimo spremembo in dosežemo svoj cilj,  potem kot občutek nemoči tli v nas, nas pregreva in ogroža ravnovesje organizma.

Rekla bi, da ste oseba, ki zase dobro ve, kako želi živeti. Če je treba, znate svoje poglede pred drugimi odločno zagovarjati. Sami se neradi vmešavate v življenje drugih, vas pa lahko zelo jezi, če bi kdor koli vam odrejal, kaj smete početi, kako morate razmišljati oziroma živeti. Tega jim nikakor niste pripravljeni dopustiti. Verjetno ste vsaj nekaj takšnih pritiskov doživeli s strani očeta ali ljudi, ki ste jih na neki način imeli za vzornike oziroma učitelje.

Vaša karta tudi razkriva, da ste se v prvih letih življenja, do leta 1963, že soočali s situacijami, zaradi katerih ste kot otrok doživeli močan strah pred izgubo in razvili veliko mero odgovornosti za zadovoljevanje potreb drugih. Morda ste živeli s starejšimi, bolnimi ali kako drugače šibkimi ljudmi in ob opazovanju njihovih stisk in tegob sprejeli prepričanja, zaradi katerih vas je postalo strah življenja in vas je začelo skrbeti za veliko stvari.

Vaši tedanji občutki bi se lahko začeli ponovno pojavljati zaradi situacij od konca leta 2013 do danes, najbolj intenzivno pa v zadnjih dveh letih. Življenje doživljate kot nepredvidljivo in negotovo, skrbi vas zaradi prihodnosti, s svojimi skrbmi in strahovi pa se borite tako, da po svojih najboljših močeh skušate že vnaprej poskrbeti za vse možne težave, ki bi se vam lahko zgodile. Potrebujete občutek varne prihodnosti, ob tem pa vas skrbi, ali bodo drugi, razne institucije, družba ali država, zmožni in pripravljeni poskrbeti za vas.

Bolj kot se osredotočate na probleme, ki bi vas po vašem mnenju še lahko doleteli, več jih dejansko opažate pri ljudeh okoli sebe, s tem pa postajajo vaši strahovi in skrbi še večji. Ob tem zelo trpijo vaši sklepi. Strahovi in skrbi vas mrtvičijo, zaradi njih ste obtičali v nekakšni mrtvi točki, iz katere se ne zmorete premakniti naprej. To se neposredno odraža na vaših sklepih. Njihova naloga je, da omogočajo telesu gibljivost in prilagodljivost. Zaradi občutka nemoči in ujetosti verjetno čutite močno jezo nase in na življenje. Pritiski, ki si jih s tem ustvarjate, so povod za pritiske v vašem telesu, ki vam povzročajo bolečine in deformacijo sklepov.

Za svoje sklepe boste največ naredili, če se boste razbremenili skrbi in strahov glede prihodnosti. To vam ne bo težko, če boste razumeli, da lahko kot odrasla oseba zelo drugače gledate, čutite in se odzivate na podobne okoliščine, kakršne so vam kot otroku povzročile veliko strahu. Želim vam, da čim prej pridete do takšnega pogleda na življenja, ki vas bo osvobodilo strahov.

Srečno,