Po nekaterih podatkih je ločitev vse več, a tudi ko se zakonska zveza konča, si nekdanja partnerja marsikdaj znova zaželita novega začetka, z novo osebo. Ali sta ločenca kljub porazu pripravljena na nove izzive, so ugotavljali pri reviji Women's Health.

Obstaja velika možnost, da se boste zaljubili v človeka, ki ima za seboj bridko izkušnjo, zato previdnost pri takšnem razmerju ni odveč. Dejavnikov, ki jih je treba upoštevati, je kar nekaj. Visoko na seznamu so zanesljivo otroci: če si je vaš partner še pred vami ustvaril tudi družinsko življenje, so zapleti skorajda neizogibni. Če so v ozadju ločitve samo dokumenti in razdeljena finančna sredstva, je dosti lažje, kakor če imamo opravka tudi s skrbništvom, opozarjajo strokovnjaki, zato se, da bi se izognili prepirom, prepričajte, ali vas je izbranec pripravljen vključiti v svojo zapleteno zgodbo in pri tem obvarovati vaše interese.Če se ločenec izogiba pogovoru o nekdanjem zakonu, je to zagotovo znak za preplah. Njegova čustva so morda še vedno premočna, da bi se lahko popolnoma prepustil in vam zaupal, zato je v tem primeru bolje počakati na zrelejše čase. Ali je pripravljen na morebitno novo zakonsko zvezo? Če je bila njegova izkušnja z ločitvijo zelo boleča, se bo vnovičnemu usodnemu da skoraj gotovo izogibal – in če je med vašimi željami tudi sprehod do matičarja, razmislite, ali ste s pravo osebo. Če je bil vaš izbranec tisti, ki si je želel razveze, ste lahko brez skrbi, če pa odločitev ni bila njegova, se prepričajte o njegovih občutjih do pretekle zveze – številni, predvsem moški, bivših, s katerimi so bili pripravljeni preživeti vse življenje, niso pripravljeni odpisati kar tako.

In še, ali je oseba pripravljena odprto, brez bolečine govoriti o nekdanjem zakoncu? Če da, ste lahko mirni, da je pripravljen na nov začetek – če se pogovoru izogiba oziroma kaže pretirano čustvovanje, je jasno, da še ni pripravljen, zato si raje prizanesite s trpljenjem in zadevo končajte, še preden se vaša čustva preveč poglobijo.