Zavetje anonimnosti

Dobro. Poleg opisane klasične oblike ljubezenskega trikotnika so še druge, nevarnejše, čeprav na prvo žogo delujejo skoraj nedolžno. Partnerica se je oddaljila, seks je postal dolgočasen in predvidljiv, kmalu se pogovarjata samo še o vsakdanjih stvareh. Ni kriv ljubimec, s katerim bi doživela nebeški seks, ampak dejstvo, da se je zatekla v vzporedni svet, v katerem ni nič mesenega, je pa čustveno in erotično vznemirjenje neopisljivo.

Greta bi lahko imela s Karlom lepo življenje. Bil je dober oče in mož in zadovoljen s svojim življenjem. Toda Greta je hotela več, hrepenela je po močnejših čustvih, po veliki ljubezni, taki, ki spoji duši in ju ovije z romantičnim plaščem. Karel tega ni zmogel. Toda z neznancem, s katerim je začela komunicirati na spletu, je bilo drugače. Postala je obsedena z novo ljubeznijo in se ji ni hotela nikakor odreči. V dolgih nočnih pogovorih mu je opisovala otok ljubezni, na katerem živita, čustveno vzburjenje, ki ga ob tem doživlja, ki se ne da primerjati z ničimer, kar je kdaj doživela s Karlom v postelji. Povrhu vsega je bilo vse tako preprosto in dogajalo se je samo v njunih glavah, meso je ostalo »nedotaknjeno«. Je pa seveda nekaj res, namreč da pravzaprav nima odnosa s človekom, temveč računalnikom.Dvojno življenje

Ali je intimno življenje v vzporednem svetu res tako nedolžno? Strokovnjaki svarijo, da je resnica daleč od tega. Gretin čustveni in fizični odnos, njeno odklanjanje stvarnega sveta je razdiralno. Na začetku spletne afere je bila do Karla še ravnodušna, s časom mu je zamerila vse, kar je naredil, celo to, da je bil z njo zadovoljen. In zasovražila je njegovo zadovoljstvo z življenjem. Sočasno pa se je izgubljala z gospodom Neznanim v boleče sladki samoti.

Ko je Karel odkril njeno spletno razmerje, je neznansko trpel. Zakaj je lahko Greta zaupala neznanemu moškemu stvari, ki jih je poznal samo on, zakaj je lahko gospod Neznani izvedel, kar je njemu skrivala? Ljubosumnost na računalnik ga je tako razbesnela, da ga je vrgel ob tla in popolnoma onesposobil. Vsak psiholog ve, da je krizo, ki nastane v spletnem okolju, težko popraviti, teže kot zakonsko krizo s tekmecem iz mesa in kosti. 

A tudi v svetu interneta veljajo zemeljske oblike in pravila in fantazije iz glave niso vedno stvarne in ustvarjalne. Zato pa fantazija pri seksu ni nič pregrešnega, nič nenavadnega, nič prepovedanega, če je obema všeč. To ni izmišljotina internetnega sveta, to je resničnost, ki zadovoljuje oba.Ste dojemljivi za skušnjave?

Kako pa je z vami? Sanjate in fantazirate, a se hrepenenju ne vdate? Naredite test. Velja za oba spola, odgovarjajte hitro in spontano. Seštejte točke in ugotovite, v katero skupino sodite. Na vsako vprašanje lahko odgovorite s številkami od 1 do 4. Ena pomeni, da se s trditvijo sploh ne strinjate, 2, da se pod določenimi pogoji, številko 3 si pripišite, če se strinjate včasih, 4 pa, da se s trditvijo stoodstotno strinjate.


1. Seks brez ljubezni me ne privlači.

2. Najprej zaupanje, potem dejanje.

3. Svoja čustva redko delim z drugim.

4. Seks je razburljiv šele takrat, ko že dobro poznam partnerja/ico.

5. Samo poljub iz ljubezni je lahko začetek.

6. V enem dnevu se moje razpoloženje dostikrat spreminja.

7. Rad/a sem v tesni zvezi z ljubljeno osebo.

8. Pogosto se finančno precenjujem.

9. Živim zdravo.

10. V veseli družbi se odlično znajdem. 

11. Moje stanovanje je moj brlog.

12. V dolgove se ne spuščam.

13. Zvestoba poglablja ljubezen.

14. Moje zveze nikoli niso bile dolgotrajne.

15. Po zabavi sem se že zbudil/a v tuji postelji.

16. Fantazije in sanjarjenje so za mlade.

17. S sabo sem na čistem.

18. Seks z neznanim je neverjetno razburljiv.

    


Razvrstite točke  in preberite rešitev

Vsako trditev označite s številkami od ena do štiri. Tipi so trije: A, B in C. Odgovori na številke 2, 4, 9, 11, 14 in 16 spadajo k tipu A. Odgovori na vprašanja 1, 3, 5, 7, 13 in 17 spadajo k B, odgovori na vprašanja 6, 8, 10, 12, 15 in 18 pa k C. Za vsak tip seštejte točke. Spadate v tisto skupino, v kateri ste zbrali največ točk.


Tip A: Spolnost vam je v zabavo, če je vse tako, kot si želite. Zaupanje in obojestranska ljubezen sta podlaga za erotične pustolovščine, ki si jih najraje zamišljate v glavi, v resničnosti pa vam jih je nerodno uresničevati. Iz strahu pred odpovedjo se odrekate zapeljivim ponudbam, zdi se, da so vam v otroštvu radi pripovedovali, kako pregrešen je seks. Verjetno zato zdaj ne znate izživeti svojih fantazij. Poskusite enkrat, zaprite oči in se prepustite domišljiji s partnerico, ki ji popolnoma zaupate.


Tip B: Za seks mimogrede niste narejeni. Ste zvesti in pošteni. Šele trdna, globoka zveza vas pripravi do sprostitve in uresničenja erotičnih fantazij. Kjer drugi stokajo o dolgčasu in navadah, se pri vas začne zapeljivost, ko se ta pri drugih neha, izzove pri vas čisto zadovoljstvo in poželenje. Nežne besede so enako erotične kot telesna ljubezen, seks se dogaja v vaši glavi in telesu sočasno. Imate čudovit recept za dolgotrajno erotiko.


Tip C: Ne znate si predstavljati življenja brez seksa. Ni trenutka, ko niste zanj pripravljeni, vendar prave potešitve ne najdete. Želja po več in vaša radovednost sta smrt za vsako zvezo, vaša lakota se kaže tudi v drugih segmentih življenja, denimo pri hrani in pijači. Zaradi stalnega iskanja novega ne morete najti pravega, predvsem pa ga ne znate obdržati. Poskusite premagati strah pred bližino in močnimi čustvi in ponudite partnerju topel dom.