Juha malo drugače

Ognjena juha z lignji

To ni avtohtona azijska jed, a ima kopico azijskih okusov. Osveži, obenem pa nasiti in navda z energijo za nove podvige!

Sestavine Za 4 osebe

  • 3 žlice tekočega medu
  • 100 ml temne sojine omake
  • 2 kokošji jušni kocki
  • 4 stroki česna, tanko narezani
  • 5 cm velik kos svežega ingverja, nastrganega
  • 330 g svežih lignjev z lovkami, očiščenih in opranih
  • 4 pak čoji, grobo nasekljani
  • 225-gramska pločevinka vodnega kostanja, odcejenega in razpolovljenega
  • 100 g stročjega fižola, razpolovljenega
  • šop mlade čebule, narezane na 2 cm velike kose
  • ½ šopa koriandra, nasekljanega skupaj s stebli
  • 3 rdeči čiliji, narezani na rezine skupaj s semeni
  • sok 1–2 limet, za postrežbo

Priprava

  1. 1V velikem loncu (s svetlo notranjostjo, da lahko vidimo barvo karamela) na zmernem ognju med mešanjem segrejemo med, da se začnejo delati mehurčki.
  2. 2Nato pustimo, da nastane gost, zlato rjav karamel – pozorno spremljamo, saj nočemo, da bi se zažgal.
  3. 3Ko doseže pravo barvo, takoj prelijemo s sojino omako, kar bo ustavilo nadaljnje kuhanje.
  4. 4Dolijemo 1 liter vode in nadrobimo jušni kocki.
  5. 5Ko začne blago vreti, dodamo česen in ingver.
  6. 6Pustimo lahno vreti še 1 minuto.
  7. 7Medtem lignje narežemo na 1 cm debele obročke, lovke pa grobo nasekljamo.
  8. 8V juho dodamo lignje in vse preostale sestavine.
  9. 9Premešamo in lahno vremo še minutko, da se lignji pogrejejo – če jih bomo dlje kuhali, bodo postali trdi.
  10. 10Juho takoj postrežemo v ogretih skledicah.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE