Na žlico

Čebulna juha sestre Felicite Kalinšek

Ni ga bolj tradicionalnega recepta, kot je čebulna juha. Pozna jo skoraj vsak evropski narod, gotovo zato, ker je čebula nadvse dostopna zelenjava, juha iz nje pa tako zelo zdrava.

Sestavine

  • 30 dag nalistane čebule
  • malo soli in popra
  • 5 dag maščobe
  • 2 dkg moke
  • enega kozarca belega vina
  • 1 dcl kisle smetane
  • 1 liter juhe
  • 1 jajce

Priprava

  1. 1Na vročo maščobo damo čebulo, posolimo in prilijemo tri žlice vode.
  2. 2Dušimo in večkrat premešamo.
  3. 3Ko voda izpari, dodamo moko in mešamo.
  4. 4Prilijemo juho, vino, smetano in popopramo.
  5. 5Juha naj počasi vre 15 minut.
  6. 6Po želji dodamo še stepeno jajce in priložimo rezine opečenega kruha.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE