Ne kujte zamer in naredite korak naprej

Pozdravljeni,

hvala za vaše iskreno pismo. Razhod staršev je boleča izkušnja predvsem za otroke. Nemalokrat se otroci ločenih staršev, ne glede na starost, znajdejo v čustveni stiski, nekateri celo čutijo krivdo za razhod ali mislijo, da jih tisti od staršev, ki odide, nima več rad. Tolažbo najdejo v različnih stvareh, vi ste jo v hrani. Da bi zapolnili praznino, ste začeli s čustvenim prenajedanjem in to je vodilo v debelost.

Rešitev za vašo stisko tako ne bo samo v hujšanju, saj boste morali spremeniti svoje navade. Ker imajo te v ozadju travmo, pa vam bo to uspelo le, če jo boste ozavestili in predelali. Zato vam toplo priporočam, da sprejmete očetovo ponudbo, a mu ob tem jasno poveste, da potrebujete tudi psihološko pomoč. Strokovnjak s tega področja vam bo v kombinaciji z osebnim trenerjem in nutricionistom pomagal vnesti pozitivne spremembe v vaše življenje.

V predlogu vašega očeta vidim veliko željo in pobudo, da vam pomaga. Morda čuti krivdo, da vas je ločitev tako prizadela, in si vas želi videti srečno. Poskusite na njegovo ponudbo pogledati kot na roko sprave in ne kujte zamer, te vas bodo samo hromile na vaši poti. Pomembno je, da sprejmete situacijo vaših staršev in spoznate, da sta se ločila drug od drugega, ne pa tudi od vas. Šele ko boste pomirjeni s preteklostjo, se lahko premaknete naprej. Vso srečo vam želim!