Blizu so ji aktualne, pogosto še vedno tabuizirane teme, ki se jih vseskozi loteva duhovito in empatično. Nagrado za posebne dosežke na področju žlahtnega humorja in satire je po utemeljitvi RTV Slovenija, ki nagrado Franeta Milčinskega - Ježka tudi podeljuje, Muckova prejela za neizbrisen pečat, ki ga je z večdesetletnim ustvarjanjem pustila v slovenskem literarnem, gledališkem, filmskem in širšem medijskem prostoru.

Priljubljena ustvarjalka je pomagala krojiti tudi podobo One. Njene nepozabne kolumne ste lahko od konca prejšnjega tisočletja do leta 2013 prebirali v tedenski prilogi Ona, marsikatero sočno misel pa je z nami delila tudi v intervjujih. V spomin se nam je vtisnilo naslednje. 

O tem, da se ne obremenjuje preveč:

"Danes res ne. Ni bilo pa vedno tako. Z leti te življenje prisili, da se nehaš obremenjevati. Verjamem, da ljudje zorimo v duši. Verjamem, da je za vsako stvar potreben notranji proces, veliko dela. Če prebereš eno knjigo o duhovni rasti ali samopomoči, pa si naslednji dan drug človek, ali greš h guruju, pa si čez tri dni glavni frajer na svetu? Kaj vem, tega ni." 

O tem, da jo je bilo težko vzgajati: 

"Če sem zelo dobre volje in če imam nekoga zelo rada, mu malo dovolim, da je po njegovo. (Smeh.) Sicer pa se ne pustim! Ubogi vsi tisti, ki so poskušali. Najprej se sicer trudim, bi rada ustregla, potem pa se mi v nekem trenutku strga in naredim kakšno grozno traparijo. (Se spet gromko zasmeji.) Povezano predvsem z nezaželenim vedenjem in, no, grdim izražanjem."

O moški podpori:

"Na moške nisem nikoli računala, da mi bodo pomagali skozi življenjske stiske, mi pomagali s svojimi rokami, kaj popravili, finančno pomagali. Ne, tega ne poznam. Bolj sem hrepenela po čustveni varnosti. Mislila sem si: če me bo imel moški rad (bila sem kot kak čustveni vampirček), bom iz ljubezni dobila vse, kar potrebujem. Vse bom zmogla sama, samo da me ima rad. V resnici se tega ne da izsiliti, ti pa se ves čas trudiš, zato je to seveda tudi ena od stvari, ki te zelo izčrpava."

O tem, kako o ljubezni svetuje hčerkam: 

"Hčerke me zelo veliko sprašujejo o moških, pogovarjamo se o prebolevanju, zbliževanju. Vedno jim dam samo en nasvet: Bodi takšna, kot si, če zmoreš. Čim manj se boš pretvarjala, da bi mu bila všeč, boljši bo odnos. Ženske ga namreč strašansko rade biksamo. Nam je všeč moški, pa kar naenkrat začnemo gledati fuzbal pa poslušati Modrijane, bog me obvaruj. Početi takšne stvari torej, ki jih sicer res ne bi nikoli, ampak to počnemo, ker so tipu všeč. To pelje v zelo trpeč odnos, v katerem se bo ženska izpraznila."

O tem, da se ima fino: 

"Zelo rada se igram. Pa nagajam. Včasih se pretvarjam, da jaz nisem jaz, ampak potem s takšno silo butnem ven, da mi ni pomoči. (Smeh.) Včasih je moje življenje zato zelo zapleteno."