Pesto

Najboljša solata iz testenin

Vrhunski italijanski kuharGino D'acampo je na pot svoji knjigi z naslovom Testenine zapisal: »To knjigo posvečam vsem ženskam z oblinami, ki nenehno preštevajo kalorije. Zapomnite si, moški ne marajo glodati kosti!«

Sestavine Za 2 osebi

  • 130 g metuljčkov
  • 1 žlica kakovostnega genovskega pesta
  • 125 g kroglic mocarele
  • 2 žlici odcejenega polposušenega paradižnika v olju
  • 5 razpolovljenih paradižnikov češnjevcev
  • sol in sveže zmlet črni poper

Priprava

  1. 1V veliko kozico nalijemo 1,5 l vode, dodamo ščep soli in zavremo.
  2. 2V kropu skuhamo testenine tako, da so še čvrste na ugriz (to pomeni minuto manj, kot piše v navodilih na embalaži).
  3. 3Testenine stresemo v cedilo in jih takoj splaknemo pod mrzlo vodo, da ustavimo kuhanje.
  4. 4Za 5 minut jih postavimo na stran in jih vsako minuto dobro potresemo, da se vsa voda odcedi.
  5. 5Medtem v veliko skledo naložimo preostale sestavine ter jih posolimo in popopramo po okusu.
  6. 6Dodamo testenine in vse skupaj previdno premešamo.
  7. 7Na sobni temperaturi pustimo počivati 10 minut.
  8. 8Vmes občasno premešamo, da se okusi dobro prepojijo.
  9. 9Postrežemo takoj ali pa solato v zaprti plastični posodi hranimo v hladilniku največ 48 ur.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE