Odločiti se boste morali

Težava, ki ste jo opisali, je resna in za njeno rešitev bodo potrebne korenite spremembe. Za to, kar je storil vaš mož, ni opravičila. Obljubil vam je zvestobo, a vas je prevaral. Žal mi je, da vas je to doletelo. Verjetno razmišljate tudi o ločitvi in imate vso moralno pravico, da ga postavite na cesto. Morda se boste odločili za to pot tudi zato, ker obstaja sum, da je možu pojem zvestobe in z njo povezane odgovornosti tuj. Nenavadno je, da ni zmogel ostati zvest več kot eno leto.

Ker pa obstajajo pari, ki so se soočili s prevaro enega izmed partnerjev, a niso razpadli, bi vas najprej pozval, da si odgovorite na vprašanje, ali ste njegovim prevaram navkljub še vedno pripravljeni vztrajati v tej zvezi in ali mu jih lahko odpustite, ob predpostavki, seveda, da se ne bodo ponovile. Radi imate njega ter vajino življenje in ločitev lahko za vas pomeni hud pretres in duševno bolečino.

Če se boste odločili in mu ponudili drugo priložnost, naj vam predstavim nekaj svojih misli in nasvetov. Najprej naj poskušam odgovoriti na samoumevno vprašanje: zakaj je mož odšel iskat pozornost, potrditev in nežnost, skratka ljubezen, drugam. Ljudje potrebujemo nekoga, ki nas sprejema in nam daje občutek, da smo mu pomembni. To potrebo zadovoljujemo v medosebnem odnosu. Mož v dolgih dneh na cesti nima nikogar, s komer bi se družil, in če vi nimate časa, da bi se z njim pogovarjali, pokliče tiste osebe, ki si zanj vzamejo čas in mu tako dajo občutek sprejetosti in zaželenosti. Ko se po napornem tednu, željan družbe, pozornosti in nežnosti, vrne v prazen dom, je njegovo hrepenenje tolikšno, da si družbo poišče drugod. Njegov prag tolerance do teh občutkov je očitno zelo nizek in ne zmore odložiti zadovoljitve potrebe do trenutka, ko ste mu vi na voljo.

Po vaši pripovedi sodeč se nista pogovarjala o vajinih individualnih željah in hrepenenjih. Domnevamo lahko, da vam mož ni sporočil ali znal sporočiti, da vas pogreša. Preden je začel iskati ljubezen drugod, bi moral o svoji stiski in čustvih spregovoriti z vami in ljubezen poiskati pri vas.

Če ga ne boste odslovili, bosta morala marsikaj spremeniti. Obljubiti bo moral, da vas ne bo nikoli več prevaral. Pretrgati bo moral stike z dekleti, s katerimi se je dobival, in vam v dokaz pokazati esemese, s katerimi jim je to sporočil. Začeti mu boste morali posvečati več pozornosti. Morda bi se dogovorila za točno določen del dneva, ki bi bil rezerviran za vajine telefonske pogovore, medtem ko je na poti. Konce tedna si organizirajta tako, da bosta čim več časa preživela skupaj. Popestrita si jih tako, da bo mož komaj čakal, da se v petek vrne domov. To je le nekaj nasvetov, sicer pa skupaj dosezita dogovor o vajinih urnikih, tako da bosta v zakon vnesla harmonijo in zadovoljstvo.

Pred vami so naporni tedni in želim vam, da boste našli pravo rešitev, si uredili življenje ter našli mir in srečo.