Tu je veseli december, ste eden od tistih, ki komaj čaka, da okrasi jelko in obleče pulover z jelenčki ali vas to sploh ne veseli?

Vsako leto si želim zelo pisan pulover z božičnim motivom, bolj bi bil pisan, raje bi ga imel, a ga še do zdaj nimam. Morda je letos pravi čas, da ga kupim ali pa dobim. Sicer pa obožujem december in božič. To je mesec, ki ga vsako leto nestrpno čakam. Seveda mora biti stanovanje pospravljeno in jelka postavljena, to obožujem!

Kaj imate decembra najraje? Več druženja, kuhano vino, več dogodkov, darila …

December je navadno zelo deloven, poleg ostalih projektov že drugo leto zapored pripravljam božični koncert z Big Bandom Krško in odličnimi gosti, priprave mi vzamejo res veliko časa. A mi kljub temu ostane čas za prijatelje in najbližje. Tradicionalna je že večerja s prijatelji iz bivše skupine All4play, vsako leto si vzamemo večer zase, pojemo večerjo v dobri restavraciji ali pri nekom doma, potem pa pride obvezno na vrsto še kuhano vino.

Če je pesem božična, moraš to vedeti takoj, ne šele po treh minutah pesmi.   

Imate najljubšo praznično pesem?

Imam jih 15. So na plošči Michaela Bubléja, njegov božični album res lahko vsako leto poslušaš znova. To so tiste pesmi, ki ostanejo za večno. Zelo pri srcu mi je tudi skladba Jingle Bells, kot jo izvajajo Pupinni Sisters. Klasična pesem v drugačni različici, tudi jaz jo izvajam na svojem božičnem koncertu.

Ali pa praznično pesem, ki vam gre najbolj na živce?

Ne. Obstajajo pa božične pesmi kakih rap glasbenikov, pri katerih ostane samo božični tekst, ostalega pa ni. To me zmoti! Če je pesem božična, moraš to vedeti takoj, ne šele po treh minutah pesmi.

Ali imate kak poseben praznični kuharski recept, ki vedno vžge?

Pri meni vsi recepti vžgejo (smeh). Rad kuham, še zlasti za družbo. Z dobrim receptom jih pritegneš, da sploh pridejo ob natrpanih urnikih. Ko enkrat veš, kako se nekaj skuha ali speče, lahko vsakič kako stvar dodaš ali začiniš po svoje. Morda pa kdaj izdam svojo kuharsko knjigo (smeh).Ljudje radi polagamo velike upe na silvestrski večer, ko naj bi se zabavali, kot vse leto ne, a velikokrat na koncu ni tako. Kakšne so vaše izkušnje?

Moje izkušnje so že nekaj let podobne. Komaj čakam, da bom po norem delovnem decembru na ta dan prost in mi je precej vseeno, kako se večer odvije. Na koncu je vedno odlično, a nikoli ne pretiravam. Zadnje čase sem z družino, nato se dobimo še s prijatelji in je večer oziroma jutro zaključeno.

Silvestrovanje doma, na prostem ali kje drugje?

Kar doma! Je najbolj domače, sproščeno, s čim manj priprav in zapletov, to je najboljše. Je pa res, da se vsako leto po polnoči dobimo še s prijatelji iz okolice, kar se nemalokrat prevesi v noro noč (smeh).

Ste novo leto kdaj dočakali na kaki oddaljeni lokaciji in kako je bilo?

Praznoval sem tajsko novo leto, ki je pri njih marca (smeh). Skoraj sem ga doživel tudi v Južni Koreji. No, za naše silvestrovo pa sem najdlje prišel do Zagreba, kjer smo s skupino na zadnji dan v letu nastopali pred velikim občinstvom. Bil sem v dobri družbi, pri roki smo imeli šampanjec, na koncu pa smo ostali celo zaklenjeni v avtu. Odličen začetek novega leta (smeh).