Peter Škerl je predlani že tretjič prejel ilustratorsko nagrado Kristine Brenkove za najboljšo slovensko slikanico, takrat za Cankarjevo črtico Skodelica kave, Marta Bartolj pa priznanje Kristine Brenkove za knjigo Kje si? Petra bolj nagovarja ilustracija za odrasle, saj z njo lahko opozarja na neumnosti, ki se dogajajo po svetu. Marta pa je ohranila živost otroške duše, s katero sporoča mlajšim generacijam, naj bodo občutljive za stiske in krivice ter s preprostimi dejanji drugim za zgled.

Marta: Ko je kazalo, da se ne bo dobro izšlo z maminim zdravjem, se mi je podrl svet. Takrat sem se globoko zazrla vase in se vprašala, kaj se mi zdi res pomembno. Rekla sem ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!