V zadnjem času smo vas videli na odru Špas teatra v predstavi Ljubezenske prevare, vas kmalu čaka še kakšna premiera?

Ta trenutek še ne študiram nove predstave, z Ljubezenskimi prevarami pa res hitimo po Sloveniji in žanjemo pohvale. Razvijam še scenarij za celovečerni film in počasi se bom vrnila k študiju.

Kdaj vas bodo spet lahko videli televizijski gledalci? Plesali ste na primer v šovu Zvezde plešejo.

Čakam na klic urednika, producenta ali režiserja z vrhunsko idejo za nov televizijski projekt. (smeh)

Nekoč je bilo poletje rezervirano za dolga potovanja v oddaljene države, zdaj bomo, kot kaže, nekaj časa v avtodomu in na kampiranju. A uživam kot mama, zdaj še bolj, ko je šok prvega otroka minil.   

Zima je čas, ki ga nekateri komaj čakajo zaradi smučanja in drugih zimskih športov, drugi pa si ga skrajšajo s skokom v tople kraje. V katero skupino sodite vi?

Jeseni in pozimi smo igralci najbolj zasedeni, takrat imam največ predstav, vodenja dogodkov in predavanj. Nekajkrat mi je pozimi uspelo kam pobegniti, na primer v Egipt ali pred dvema letoma na Kanarske otoke na obisk k najboljši prijateljici, a večinoma je v tem času priložnost le za krajše pobege. Ker moj fant ne smuča, tudi sama ne deskam več redno. Čakam, da bo starejši sin dovolj velik, da bo vsa družina družno začela smučarski tečaj na progi »miki miška«. Za zdaj smo pri sankanju, »lopatanju«, kepanju, angelčkih in snežakih. Dež, sneg in mraz pa mi ne vzamejo vsakodnevnih dolgih sprehodov po gozdu ali hoje v hrib. Včasih z Valom v vozičku ali nosilki, včasih brez. Še ko sem bila v devetem mesecu obeh nosečnosti, sem vsako dopoldne hitela gor. Jaz, moje palice in hribolazci v pokoju.

Preberite še: Tina Gorenjak o tem, da bi bilo v dvoje lažje

Kam najraje pobegnete, ko ste nekaj dni prosti? V kakšno prestolnico? Toplice?

Če sva samo nekaj dni prosta in imava možnost, da greva kam sama, se precej brez sramu pustiva razvajati v toplicah, kar nekaj apartmajev v slovenskih toplicah poznam. Pa tudi z družino smo že šli za nekaj dni, bazeni so tako ali tako zabavni za otroke. Ali pa gremo kam z najino klapo in njihovimi otroki – predlani smo skupaj najeli vilo v Toskani, s seboj vzeli varuško za pomoč tu in tam, potem pa dnevno obiskovali toskanska mesta. Preden sem imela otroke, pa sem na približno tri mesece za nekaj dni obvezno skočila v kakšno prestolnico, najraje v London, Amsterdam ali Berlin. Tam sem se nadihala metropolitanskega vrveža, šla na dobro razstavo ali predstavo, nakupovala ...Gotovo so se vaši dopusti spremenili, odkar imate majhna otroka?

Vse je drugače, ne vem, kje naj začnem! Na vse spremembe se še niti nisem povsem navadila. Ko se bom, bosta pa otroka verjetno že tako velika, da bo lahko spet vse tako kot prej. (smeh) Nekoč je bilo poletje rezervirano za dolga potovanja v oddaljene države, zdaj bomo, kot kaže, nekaj časa v avtodomu in na kampiranju. A uživam kot mama, zdaj še bolj, ko je šok prvega otroka minil. Vsak dan se zahvaljujem za tako čudovito družino, to je – zdaj vem in floskule na stran – res največ vredno.

Preberite še: Lara Komar o tem, da je bila natakarica v Londonu

Vam bo to zimo uspelo kam pobegniti?

Se bojim, da ne, morda bom le zaradi študija morala skočiti kaj v London.

Kako dolg je bil vaš najdaljši dopust?

Najdlje sva z Juretom na slepo in z nahrbtniki šest tednov potovala po Peruju. To je bila pomembna izkušnja za oba, po njej sva se odločila za otroke. To verjetno nekaj pomeni, ne?