Britanska kraljica je doslej vse viharje, ki so pretresali njeno preljubo monarhijo, prestala s pokončno držo in dvignjeno glavo, zato ni nič čudnega, da ji nenaden odmik od tradicije, ki se ga gresta princ Harry in Meghan, ni prav nič po godu. Čeprav sta zakonca Sussex ganila navadne smrtnike, ko sta na svoji afriški turneji pristala na snemanje dokumentarca Meghan & Harry: Afriško potovanje in iskreno spregovorila o stiskah, ki jih doživljata kot člana kraljeve družine, pa se Harryjeva babica Elizabeta II., s katero je bil vnuk vedno v ljubečih odnosih, z marsikaterim delom njune pripovedi ne strinja, je za britansko revijo Hello! razkril kraljevi dopisnik Richard Palmer

Preberite še: Harry in Meghan sta podporo našla v Camilli 

»Dvorjani so potrdili, da se kraljica pogosto odpelje do domovanja Frogmore Cottage, kjer živita Harry in Meghan, kadarkoli je v bližini grada Windsor,« je povedal Palmer. Rezidenco Frogmore Cottage je monarhinja Harryju in Meghan podarila ob njuni poroki, nahaja pa se na posestvu Windsor, kamor sta se mladoporočenca za stalno preselila po temeljiti prenovi hišice in rojstvu prvorojenca Archieja Harrisona. Kraljičini obiski so postali pogostejši prav po predvajanju dokumentarca na britanski televiziji, »znano pa je, da se kraljica ne strinja z načinom, ki sta ga Harry in Meghan ubrala pri komunikaciji z mediji,« je razložil Palmer. 

Preberite še: Harryja in Meghan svarijo, da sta naredila napako 

V kraljičinih zlatih časih je bilo namreč nezaslišano, da bi se član kraljeve družine pritoževal nad težo odgovornosti, kaj šele o tem javno spregovoril na televiziji. A Meghan in Harry, ki se po smrti matere boji, da bodo mediji uničili življenje njegove soproge tako kot so to storili s princeso Diano, sta v dokumentarcu pogumno obelodanila, da jima ni lahko, vojvodinja pa je celo priznala, da so jo prijatelji svarili pred poroko v kraljevo družino. 

"Ko sem spoznala svojega bodočega moža, so mi prijatelji dejali, da so res veseli zame, ker sem bila tako srečna z njim, a moji britanski prijatelji so mi zvezo odsvetovali, rekoč: »Prepričani smo, da je on čudovit, a če se poročiš z njim, ti bodo britanski tabloidi uničili življenje.«" je povedala Meghan, medtem ko je Harry priznal, da sta se z bratom princem Williamom res odtujila in izbrala vsak svojo pot

O prijateljstvu med vojvodinjo in kraljico več kot leto po poroki ni več ne duha ne sluha.

Preberite še: Princ Harry jokal med govorom

A vsi kraljičini obisk vendarle niso pripomogli k spravi najbolj slavne britanske družine, saj je bilo pred kratkim potrjeno, da Harry in Meghan letošnjega božiča ne nameravata preživeti pri kraljici. Tradicionalnemu slavju, ki še vedno sledi strogim protokolom obedovanja, druženja in celo odhajanja k počitku, se bosta izognila in božič praznovala po ameriško v ZDA. 

Archie prvega božiča ne bo preživel z britansko babico.

Že naslednji teden si bosta vzela šesttedenski odmor od kraljevih dolžnosti in odletela čez Atlantik k Meghanini materi Dorii Ragland, ki se veseli, da bo zahvalni dan preživela z vnučkom. Četudi se mlada družinica odloči pred koncem decembra vrniti na Otok, pa je znano, da bosta Harry in Meghan prvi božič z Archiejem praznovala v Frogmore Cottage stran od konzervativne tradicije kraljičinega posestva Sandringham. 

Ne glede na to, katero izmed teh dveh možnosti bosta zakonca Sussex izbrala, pa ne bo prvič, da kraljičini potomci božiča ne praznujejo z monarhinjo. Harryjev starejši brat princ William ima z babico dogovor, da kakšno leto božič preživi s starši vojvodinje Kate v vasici Bucklebury. Praznovanje z družino Middleton naj bi bilo veliko bolj sproščeno, Katin oče Michael naj bi se na božični dan celo napravil v kostum, kar je za vnuke princa Georga, Louisa in princeso Charlotte gotovo bolj zabavno. 

Preberite še: 

7 nasvetov nekdanjega vlomilca za bolj varen dom

Osebna trenerka Nuša Gnezda: Obsedena s popravljanjem teles po porodu

Izgorelost: Nisem si znal, mogel, pomagati