Ritual se marsikateremu navadnemu smrtniku morda gnusi, a kraljica pri pravilu, da mora njene čevlje pred njo nositi še nekdo drug, vztraja zaradi zelo pomembnega razloga. Izogniti se namreč želi neprijetnim žuljem, ki spremljajo novo obutev. Britanska vladarica si lahko torej privošči, da se z bolečinami soočajo drugi, ona pa nato uživa v uhojenih sadovih njihovega dela. 

Ženska, ki je zadolžena za to (ne)hvaležno delo, ni nihče drug, kot kraljičina krojačica in osebna asistentka Angela Kelly, ki Elizabeti II. služi že 25 let, ob tem jubileju pa se je odločila napisati knjigo o svojem delu in številnih prigodah, ki sta jih doživeli s kraljico, sta namreč tudi tesni prijateljici. 

V The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe (Druga stran kovanca: Kraljica, garderoberka in garderoba, op. p.), ki izide jutri, je tako potrdila govorico, ki je o kraljičini obutvi že nekaj let krožila med poznavalci britanskega dvora, razkrila pa, da je prav ona tista srečnica, ki prva uhodi vse čevlje monarhinje. 

»Služabnica uhodi vse kraljičine čevlje, da so za vladarico udobni in da je vedno pripravljena na odhod od doma. In ja, jaz sem ta služabnica. Kraljica ima namreč zelo malo časa zase in ga ne more nameniti še temu, da se bo takrat ukvarjala s svojimi čevlji. Ker imava obe isto številko noge, je najbolj smiselno, da to naredim jaz,« je povedala krojačica.  


 

Preberite še: 

Katera sobna rastlina ustreza vaši osebnosti?