Princ Charles je v Indijo prispel včeraj, kraljevi obisk, ki bo trajal le dva dni, pa so načrtovali, da okrepijo britansko-indijske vezi. Prvi dan so ga sprejeli v prestolnici New Delhi, kjer je obiskal svetišče sikhov in se kot domačini naokrog sprehodil bos. 

Nato pa je odletel južneje v mesto Mumbaj, kjer se je sestala njegova dobrodelna organizacija British Asian Trust, ki jo je princ ustanovil leta 2007 s poslanstvom, da se bori proti revščini in družbenim neenakostim v južni Aziji. Med tokratnimi udeleženci srečanja je bila tudi ameriška pevka Katy Perry, ki se je doslej posvečala predvsem dobrodelnostim namenjenim otrokom, a ji je delovanje kraljeve organizacije očitno vzbudilo zanimanje. Zvezdnica in britanski prestolonaslednik sta skupaj pozirala za fotografijo, ki jo je princ objavil na svojem Instagramu. 


Danes, na svoj 71. rojstni dan, je Charles, ki ga v Indijo ni spremljal noben izmed članov kraljeve družine, na družbenih omrežjih objavil fotografije z mumbajskimi šolarji, ki so mu pripravili rojstnodnevno presenečenje in mu tako polepšali letošnje samotno praznovanje. 

Običajno bi princa na kraljevi poti spremljala njegova soproga Camilla, a ji je tokrat zdravnik odsvetoval potovanje, saj že nekaj dni boleha za pljučno infekcijo, njeno zdravstveno stanje pa se ne izboljšuje. Čeprav svojemu izvoljencu danes ne bo mogla voščiti v živo, pa je vojvodinji gotovo odleglo, da se je izognila še eni uradni poti, pred časom je njen predstavnik namreč razkrili, da se Camilla boji letenja, a da se mora od časa do časa zavoljo svojega položaja na dvoru pač spopasti s tem strahom. Če ji bo zdravje dopuščalo, bo to že zelo kmalu, saj naj bi v nedeljo s Charlesom na povabilo novozelandske vlade odletela na Novo Zelandijo, kjer ju bodo gostili en teden.   

Charlesu so medtem po Instagramu čestitali tudi ostali člani kraljeve družine, med drugim oba sinova princ William in princ Harry. Zakonca Cambridge sta na svojem uradnem profilu delila fotografijo ponosnega dedka, ki se rokuje s svojim tretjim vnukom princem Louisom, zakonca Sussex, ki sta letos postala starša, pa sta prav tako izbrala družinski utrinek s krsta njunega prvorojenca Archieja Harrisona