Na britanskih družbenih omrežjih se je razvnela burna razprava, povezana z ustno higieno, vsak je pač ponudil svoje modrosti. Kaj menite vi?

Zobe si moramo umivati zjutraj in zvečer, po potrebi pa še vmes, uporaba krtačke pa je lahko prava umetnost. Ali pred uporabo navlažite krtačko? Ali to storite pred nanosom zobne kreme ali po njem? Zagovorniki vlaženja zatrjujejo, da je treba krtačko oplakniti s curkom vode prej, da se ščetine nekoliko zmehčajo, drugi pa ocenjujejo, da je to bolje storiti pozneje, torej namočiti zobno kremo, da se ta sprime s ščetinami.In kaj pravijo strokovnjaki? Nekateri odmahujejo z roko, češ, povsem vseeno je, ali krtačko oplaknemo ali ne, pomembno je, da uporabljamo kakovostno zobno kremo, s katero si zobe pravilno umivamo najmanj dve minuti najmanj dvakrat na dan.

Nekateri drugi pa pravijo, da je močenje krtačke ne le nepotrebno, temveč tudi škodljivo za sam postopek umivanja zob: če so ščetine pretrde, raje zamenjajmo krtačko in si kupimo takšno z mehkejšimi ščetinami, pa tudi krema se ne bo nič bolje odrezala, če jo pred nanosom na zobe zmočimo z vodo. Ne le to, s tem lahko le zmanjšamo njeno učinkovitost, menijo. Če pa se resnično ne morete otresti svoje navade, nič ne de, le pazite, da ni curek vode tako močan, da bi lahko odplaknil celo del paste s krtačke. Kaj pa menite vi?