Da ne bo pomote, urejenost je seveda zrcalo našega značaja, zato nas nihče ne more obsojati, če posteljno perilo poravnamo že navsezgodaj, pravzaprav takoj za tem, ko pretegnemo ude, morda prezračimo spalnico in se začnemo pripravljati na nove izzive vsakdanjika. Morda pa bi to navado vendarle opustili ali vsaj za nekaj časa preložili, če bi vedeli, da z njo spodbujamo razmnoževanje – pršic!

Ta nezaželena bitjeca se namreč prehranjujejo z odmrlimi celicami naše kože, zelo rade pa se zavlečejo prav pod toplo odejo. Če jih zjutraj, potem ko vstanemo, nazaj pokrijemo, se bodo v ugodnem okolju gostile vse do večera, ko se jim bomo spet pridružili …Če pa pustimo posteljo odgrnjeno, jih bomo prikrajšali vsaj za del užitka. Ohladili jim bomo življenjsko okolje, ki ga bodo primorane zapustiti in si poiskati drugo zatočišče, zato je v tem pogledu razmetana postelja primernejša od pospravljene. No, še najbolje pa je, da s postelje odstranimo vsa pokrivala, ta denemo na prosto prezračevat, šele po nekaj urah ali ko se vrnemo iz službe pa lepo postiljamo. Ne nazadnje so tudi naše mame in babice redno odnašale pregrinjala in odeje na prosto za čim več časa!

V teh ledeno mrzlih temperaturah si tega seveda ne moremo privoščiti, zato naj bo prezračevanje zgolj nekajminutno, posteljno perilo pa potem vrnemo v spalnico in ga zložimo, posteljo pa z njim pokrijemo šele zvečer.