1. Topla slana voda 

Sol je naravno belilno sredstvo in deluje antibakterijsko na dlesni. Žličko soli zmešajte v kozarec tople vode in si izperite ustno votlino.2. Jagode 

Prav zaradi kisline, ki je naravno sredstvo za čiščenje, nam lahko tudi to sladko sadje pomaga do čudežne beline. Spomladi so torej privoščite jagode!

3. Izogibajte se močnim barvilom 

Rdeča pesa, borovnice, korenje, začinjene jedi (predvsem s kurkumo) puščajo sledove na zobeh.4. Jabolka 

Saj veste, če nimamo pri roki zobne krtačke, zadostuje tudi jabolko: ta čudovit sadež odstranjuje že s svojo teksturo, s kislino pa je proces odstranjevanja madežev še intenzivnejši.

5. Kokosovo olje 

Ta zdrava maščoba pomaga odstranjevati bakterije iz ustne votline, povrhu pa preprečuje nastajanje zobnih oblog. Kokosovo olje naj vsaj občasno nadomesti ustno vodo!6. Soda bikarbona 

Naravno belilo in sicer sestavina številnih zobnih krem je lahko vedno na polički v kopalnici. Četrtino žličke sode bikarbone zmešajte z vodo in umijte zobe z zobno krtačko. Brez skrbi, ne boste jih poškodovali, z redno nego pa boste zanesljivo opazili razliko.

7. Voda in mleko 

Kalcij pomaga krepiti sklenino, z vodo, če je pijemo dovolj, pa sproti odplakujemo nečistoče.8. Sir 

Je prav tako odličen vir kalcija in zato krepi zobe, s svojo strukturo pa pomaga odstranjevati madeže s površine zob. 

9. Oglje 

Prav ste prebrali – čeprav se vam zdi nenavadno, oglje uspešno beli zobe, krepi dlesni, odpravlja strupe iz ustne votline in uničuje bakterije.