Kulturno se poslovite

Odnos se ne zgodi. Zgodi se zaljubljenost. Ta pa hitro mine. Potem pa gre za odločitev. Odločitev za trdo delo, za prilagajanje, neredko odpoved lastnim potrebam, da lahko odnos preživi.

Odgovor, kje ste vi, kaj čutite do tega fanta, poznate samo vi. Očitno vam gre na živce, težko prenašate njegovo bližino dalj časa, ker vas dolgočasi. Temu ne morete ubežati, problem pa je v tem, da vas vaši občutki prevevajo s krivdo, da ste slaba oseba itd.

Torej ni problem samo v fantu, ampak tudi v vas, z vašimi občutki neprimernosti, izdajstva, krivde ... Zanimivo bi bilo pogledati, kako ste doživljali svoje starše, kaj so vam sporočali in kaj ste kot otrok ponotranjali, kakšen »scenarij« nosite od otroštva s seboj. Zanimivo bi bilo tudi analizirati, ali so se vam podobni občutki, podobne zgodbe dogajali tudi v prejšnjih zvezah. Vse to bi dalo bolj jasno sliko, kaj se dogaja z vami in tudi zakaj. Vendar vam razumski uvid ne bo pomagal kaj dosti. Vedeli boste, zakaj so vaše izbire fantov takšne, kot so, izbire bodo pa še vedno enake.

Smiselno je, da razmerje končate, se kulturno poslovite in morda poiščete terapevta, s katerim boste prehodili ponovno pot svojega dosedanjega življenja in ozavestili, kakšne vzorce nosite v sebi. To vam bo koristilo oziroma vam omogočalo, da naslednje fante izbirate po drugačnem ključu.