Brez glutena

Jagodni tiramisu brez glutena

Kdo pravi, da se morate ob alergiji na gluten odpovedati slastni hrani? Naj vas pocrklja nekoliko drugačna, a nič manj omamna različica tiramisuja. Mmmm, le kdo se mu lahko upre?

Sestavine za 4 osebe

  • 1 vrečka brezglutenskega vaniljevega pudinga
  • 250 ml mleka (1,5 % maščobe)
  • 120 g sladkorja
  • 1 kg jagod
  • 100 g sladke smetane
  • 200 g puste skute
  • 3 žlice mandljevega likerja (po želji)
  • 24 brezglutenskih bebe piškotov
  • 250 ml pomarančnega soka
  • 4 žlice nasekljanih pistacij

Priprava

  1. 1Vaniljev puding pripravimo po navodilih na embalaži, ampak s samo 250 ml mleka in 40 g sladkorja. Vlijemo ga v skledo in prekrijemo s plastično folijo, tako da jo položimo neposredno na površino pudinga, da se ne naredi kožica. Puding damo v hladilnik, da se povsem ohladi.
  2. 2Medtem operemo jagode, jih očistimo in narežemo na četrtine ali rezine. Sladko smetano stepemo do čvrstega. V skledo damo skuto, preostali sladkor in po želji liker ter vse z ročnim mešalnikom zamešamo v kremo, pri tem pa po žlicah dodajamo hladen puding. Na koncu umešamo še stepeno smetano.
  3. 3Polovico bebe piškotov razporedimo po dnu pravokotne posode velikosti približno 28 × 22 cm in jih pokapamo s polovico pomarančnega soka. Na piškote naložimo polovico jagod in polovico kreme. Nato čez razporedimo preostale bebe piškote, jih nakapamo s pomarančnim sokom, obložimo z jagodami in kremo ter za konec posujemo z nasekljanimi pistacijami.
  4. 4Pred postrežbo damo pokrit tiramisu vsaj za 4 ure v hladilnik.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE