Potrebujete zdravljenje, nato boste lahko popravili odnose

Pozdravljeni,

najlepša hvala za vaše ganljivo pismo. Vaša stiska se me je zelo dotaknila, saj je iz vaših besed res čutiti nemoč. A ne obupajte, že to, da ste si priznali, da imate problem z uživanjem alkohola, je velik korak k ozdravitvi. Mnogo alkoholikov si namreč zatiska oči in krivi druge za svoje težave, vi pa veste, da tako ne gre več naprej. To je pravzaprav tisti vzgib, ki ga potrebujete. Šele ko človek spozna, da je njegovo vedenje destruktivno in uničuje njegovo življenje, je pripravljen narediti spremembo.

Toplo vam priporočam, da se odločite za zdravljenje odvisnosti, alkoholizem je namreč bolezen in brez zunanje pomoči boste težko sami presekali ta toksični vzorec. Obstaja veliko programov in podpornih skupin, kamor se lahko obrnete. Svetujem vam, da pobrskate po spletu, lahko pa tudi pokličete društvo Anonimnih alkoholikov Slovenije na telefonsko številko 069 665 478 ali jim pišete na info@aa-slovenia.si in vam bodo pomagali najti enoto za zdravljenje, ki bi vam najbolj ustrezala.

Kar se tiče odnosa z vašo hčerko, je možno, da se je odselila od vas, ker ni več zmogla gledati vašega trpljenja in vdajanja alkoholu, takšno vedenje lahko pusti velike posledice tudi na svojcih. Ko se boste odločili za zdravljenje, ji povejte, saj je v tem procesu podpora družine in prijateljev zelo pomembna. Ne bojte se prositi za pomoč in ne zapirajte se med štiri stene, ampak zaupajte svojo stisko kakšni bližnji osebi.

V tem trenutku morate na prvo mesto postaviti svoje zdravje, nato bodo sledile ostale stvari. Ko boste svojo odvisnost obvladali in se spopadli z depresijo na zdrav način (o tem se pogovorite tako s strokovnjaki na zdravljenju kot z osebnim zdravnikom), pa bi bilo dobro, da si poiščete novo službo, ki vam bo osmislila vsakdan. In ne pozabite, sprememba se začne pri nas samih, korak za korakom. Ne obupajte, vsak dan je priložnost za napredek in rast. Srečno!