»Kalamari ali lignji so skupaj s svojimi prijatelji sipami in hobotnicami v Italiji zelo priljubljeni in pripravljajo jih različno, odvisno od pokrajine in okusa. Jaz jih rad dušim v paradižnikovi omaki, čeprav so še posebno slastni pečeni s krompirjem, polnjeni in dušeni, preprosto pečeni na žaru in pokapani z limono ali ocvrti kot sestavni del fritta misto. V Benetkah s črnilom lignjev obarvajo rižoto in testenine – dober primer, kako italijanska kuhinja ničesar ne zavrže.« pravi Gennaro Contaldo, eden od dveh kulinaričnih popotnikov, ki ju poznamo pod imenom Dva požrešna Italijana.
S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.