Hormoni so preplavljali njegovo bit in težko je zadrževal vso moč, ki se je razplamtevala v njem. Zanos, sila, uspeh in osvajanje novih ozemelj so bila tista izkustva, ki so ga polnila do zvrhane mere. Užival je v poletu rasti, doseganja in preseganja meja. Njegove notranje prostore je polnil šport, kjer je pridobival in hranil zaloge potencialne energije, ki se je uspešno sprožala ob akcijah raziskovanja sveta, ljudi in seveda mladih deklet, ki so počasi odraščale v ženske. 

Seveda je imel ženo in družino, do katere je bil navidezno zelo prijazen, topel in uslužen. Žena je vendarle naložba, čistilni servis in seksualni tretma, ko drugje ne uspe, si je mislil. 

Po naskokih na cilje, ki so ga potrjevali v športu in motociklizmu, se je pri zgodnjih trinajstih soočil z željo po ženski. Ženski, ki je postala center njegovega sveta. Oboževal je vse na njih; njihovo naravo, mehkobo, jezo in srditost; odločnost in igrivost, moč in nemoč. Rad je imel obliko ženskega telesa in duševnosti. Dimenzije, ki so se mu odpirale ob ženskem telesu, ob prisotnosti žensk in v njihovi družbi, so bile nezamenljive. Noben vrh, ki ga je osvojil, globina, ki jo je kot vešč potapljač predihal in nobena misel, ki jo je kot redni bralec motril, zares se prav nič ni moglo kosati z bližino žensk, v kateri je tako užival. 


Res je imel rad žensko dušo in tudi po poroki z Edino, ki mu je ukradla srce, je ohranil svoj šarm in oboževanje ženskega principa, ki je v nežnosti, mehkobi in silni moči, ki se ob ljubečem moškem preobrazi v povezovalne niti, ki zdravijo. Zato ni mogel razumeti kolegov, ki so do žensk gojili le odnos osvojitve in naskoka. Številni moški so moč žensk izrabljali le za svoje cilje in interese. On pa je razumel žensko dušo in moč njene ranljivosti, zato je gradilno vplival na svoje kolege, ki jih je učil o moči ljubezni.

Možati testosteronski družbi se je sem in tja zazdel kljub svoji moči malo poženščen, a so ga vseeno imeli zares radi, saj je bil totalna faca. Nanje je vplival zares dobro in jih nehote vzgajal v stebre družbe, ki podpirajo pravilno postavitev odnosov med moškimi in ženskami.

In tako je slučajno in nehote prisluškoval monologu kolega v baru. Začutil je, kako je odvisen, ujet v željo in seksualno potrebo. Naključni pivec se ni znal odpreti in ni razumel poti do srca žensk. Ujel se je v past lastne biologije in biokemije, saj je žensko potreboval. Pa ne le za seks. Potreboval jo je kot manjkajoči del, kot sestavljanko lastne duševnosti, ki je bila brez mehkobe ženskega srca trda, pokajoča in nepopustljiva. Rezala je vase. Potreboval jo je, ker je znala kuhati, likati in prati. Tem bitjem je najbolj od vsega zavidal njihovo sposobnost opravljanja več opravil hkrati. Zavidal jim je njihove atribute ženstvenosti, ki so poleg visokih pet, modnih dodatkov in čudežnih ličil znale pričarati zavidljive podobe, ki so žarele celo takrat, ko se luči prižgejo in šminka zbledi. 

Foto: Onesweetlime/Shutterstock

Četudi se je lotil študija psihologije, iz nje doktoriral in vpisal še ostale humanistične študije, žensk ni in ni mogel razumeti. Vselej se mu je zdelo, da so zmagovale. Zaradi mnogih razlogov jih je pričel sovražiti. Sovražiti in izigravati v njihovi potrebi, da so ljubljene in sprejete. Sčasoma je postal vrhunski zapeljivec. Z veseljem je škodoval zlasti tistim ženskam, ki so same dosegle zavidljive uspehe. O njih je rad lagal in naredil je vse, da jim je za hrbtom škodoval. Navzven vedno prijazen, a v sebi silno napet in poln sovraštva je prav užival, ko je opazoval, kako je kateri zlezel pod kožo. Kako se bodo zaljubljale vanj in ga oboževale, tega ni mogel predvideti niti v sanjah. Seveda je imel ženo in družino, do katere je bil navidezno zelo prijazen, topel in uslužen. Žena je vendarle naložba, čistilni servis in seksualni tretma, ko drugje ne uspe, si je mislil. 

Kdo vzgaja današnje mlade može, ki bodo jutrišnji očetje? Kdo vzgaja moške, ki ljubijo ženske? Kdo skrbi za vrednote srca in moč duše? 

Tako so ženske postale sredstvo za doseganje njegovih sebičnih ciljev. S časom je postajal vse bolj prijazen in neulovljiv in ko mu je redkokatera, ki je njegovo igro prepoznala, nastavila ogledalo, je pobesnel. Naredil je vse, da je takšne posameznice očrnil. Res je, ta moški je iz srca sovražil ženske. In ta naključni pivec, poimenujmo ga Pepe, je postajal pravi mojster. Mladih se ni loteval, saj so bile na začetku kariere, seksualno pa je imel več dela s konkretnimi konkurentkami, ki jih je najprej skušal zapeljati. Če mu to ni uspelo, je poiskal načine, da jih diskreditira. 


In ko so Pepetu zaradi slabih delovnih rezultatov sčasoma stopili na prste, našli in dokazali številne nepravilnosti, je vstopil v obrambo in napadal, lagal in manipuliral. Ker je njegov način postal evidenten, so se krogi njegovega vpliva pričeli ožiti. Ker usoda vselej poskrbi, da se pravičnost javi, je naš prvi opisani moški, ki je ljubil ženske, Pepeta opazoval in razkrinkal. Ker je imel moč in vpliv, je poskrbel, da so ga razrešili. Seveda je tulil, se upiral, grozil in lagal … A brez učinka. Gospod, ki je ljubil ženske, je bil gentleman v pravem in prenesem pomenu. Človek časti in integritete. Ustavil je moškega, ki je sovražil ženske in prisegel, da dokler bo na svetu, bo stal ob strani vsem dekletom in ženam, ki se trudijo za prave cilje in boljši svet.

In tako je sedel na letališču, strmeč predse, razmišljujoč o blagoslovih svojega življenja. Razmišljal je o Pepetu, zakaj se je ujel v željo in zakaj ni znal nobene prave ženske obdržati v svojem življenju. Žena ga je po razkritju njegovih skrivnosti zapustila in ostal je sam, pozabljen in zagrenjen. Gospod, ki je ljubil ženske, je prepoznal, da je za sovraštvo vselej odgovorna zavist. Zavist, ki se množi z ljubosumjem in spletkarjenjem, je seme zla. Seme, ki zraste hitreje od plevela. Vesel je bil, da je Pepetovo zlo iztrgal s koreninami vred, a skrbelo ga je za prihodnost sveta in svojih treh hčera …  

Kje bodo našle moške, ki bodo spoštovali njihovo nežnost in čistost? Kdo vzgaja današnje mlade može, ki bodo jutrišnji očetje? Kdo vzgaja moške, ki ljubijo ženske? Kdo skrbi za vrednote srca in moč duše? Kdo bo njegova dekleta osrečil tako, kot on osrečuje svojo Edino? Požirek viskija je zaprasketal v grlu. Prvič po dolgih letih je zopet občutil tesnobo pred prihodnostjo in nasilnimi moškimi, ki z nasmehi lomastijo po svetu. Iskal je oči moških, ki ljubijo ženske …