Češpljev džem

Čas je za slive in ker zorijo zelo hitro, jih višek pripravimo za okusno ozimnico.

Sestavine za 5 kozarcev

  • 1,2 kg majhnih modrovijoličnih češpelj za 1 kg mesa
  • 800 g sladkorja
  • 5 kozarcev po 250 g

Priprava

  1. 1Češplje umijemo in s čistim prtičem skrbno obrišemo. Prerežemo jih na pol, odstranimo koščico, vsako polovičko narežemo na dva kosa in sadno meso damo v kozico za kuhanje marmelade.
  2. 2Dodamo sladkor in 4 dcl vode, pristavimo, da zavre, in nad živahnim ognjem kuhamo 30 minut. Medtem s penovko pogosto premešamo, da se džem ne bi prijel.
  3. 3Želirni preskus: malo džema kanemo na mrzel krožnik, in če se ne razleze ter se hitro strdi, je gotov. Kozico odstavimo, z džema skrbno odstranimo pene in ga še enkrat premešamo.
  4. 4S pomočjo širokega lija in zajemalke damo džem v kozarce, jih zapremo in steriliziramo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE