Karameliziran slivov kolač iz kuharske knjige vojvodinje Meghan

Vojvodinja Meghan je te dni predstavila svojo prvo na kuharsko knjigo, ki jo je pomagala izdati ženskam, ki so bile žrtve lanskoletnega požara v britanski stolpnici Grenfell. Britanskim časopisom je razkrila tri recepte iz knjige Together, eden izmed njih je tudi za to odlično zgodnje jesensko sladico s slivami. Njena avtorica je Falza Hayani Bellili, ki sodeluje v združenju Hubb Community Kitchen in si prizadeva znova povezati skupnost Grenfell, ki je s požarom izgubila svojo sosesko.

Sestavine za 8 oseb

  • 2 žlički sončničnega olja, za namastitev pekača
  • 300 g sladkorja
  • 100 g zmehčanega masla
  • ½ žličke vaniljevega ekstrakta
  • ¼ žličke soli
  • 8 sliv, razpolovljenih in razkoščičenih
  • 40 g rjavega trsnega sladkorja
  • 2 jajci
  • 25 g koruzne moke
  • 50 g mletih mandljev
  • 100 g bele moke
  • 1 žlička pecilnega praška

Priprava

  1. 1Najprej nastavimo pečico na 170°C, da se segreje.
  2. 2Namastimo pekač za torto s premerom 23 cm in vanj položimo še papir za peko.
  3. 3Sedaj pripravimo karamelo. 225 g sladkorja segrejemo v ponvi na nizki temperaturi in brez mešanja pustimo, da se kristali popolnoma stopijo.
  4. 4Ko sladkorna tekočina rahlo brbota že 15-20 minut (dobiti mora zlati odtenek), ji dodamo 10 g masla, polovico vaniljevega ekstrakta in sol.
  5. 5Ko so vse sestavine karamele gladko zmešane, jo odstranite s kuhališča in jo vlijte v tortni model s papirjem za peko.
  6. 6Na karamelno plast položite 16 slivovih polovičk, najbolje z notranjim delom navzdol.
  7. 7Pripravite še biskvit: v veliki posodi stepite preostala maslo in sladkor ter rjavi sladkor, da dobite kremasto zmes.
  8. 8Dodajte še jajci, vsako posebej, da se dobro zlijeta z zmesjo.
  9. 9Šele nato dodajte še preostali vaniljev ekstrakt, koruzno in belo moko, mlete mandlje ter pecilni prašek in ji previdno zmešajte z lopatico, da ne ubijete povsem testa.
  10. 10Zmes sedaj vlijte v tortni model, da prekrije vse slive.
  11. 11Poravnajte gladino zmesi in pecite v vroči pečici 40-45 minut.
  12. 12Pečena je, ko v sredino zapičite leseno nabodalo in na njem, ko ga izvlečete ni mokrih sledi.
  13. 13Pred serviranjem mora torta počivati. Ko se nekoliko ohladi položite na pekač servirni pladenj in vse skupaj obrnite, privzdignite pekač in odstranite peki papir.
  14. 14Počakajte še kakšnih 5 minut preden kolač razrežete in postrežete.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE