Jedi iz sklede

Ajdova kaša v solati z granatnim jabolkom in jesensko zelenjavo

Sestavine naj bodo vedno sveže, sezonske in iz domačih krajev, nam svetuje avtorica izvrstne knjige. Tokrat nam ponuja izjemno osvežilen jesenski obrok.

Sestavine

  • 200 g ajdove kaše
  • 500 ml vode
  • sol
  • 1 oranžno korenje
  • 1 rumeno korenje
  • ½ glave svežega zelja
  • 1 granatno jabolko
  • Za preliv:
  • 250 ml pinjenca
  • sok 2 limon
  • sol

Priprava

  1. 1Ajdovo kašo skuhamo v osoljeni vodi in ohladimo.
  2. 2Korenje očistimo in po potrebi olupimo ter narežemo na tanke paličice (julien).
  3. 3Sveže zelje na tanko narežemo ali naribamo.
  4. 4Ajdovo kašo zabelimo s polovico preliva in preložimo v skledo. Poleg naložimo zelenjavo, vsako vrsto posebej.
  5. 5Potresemo z zrnci granatnega jabolka, zraven ponudimo preostanek preliva.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE