Mitja Sojer - Mič, podjetnik in frizerski mojster  


»Domača izolacija tudi meni seveda predstavlja poseben izziv. Ker sem rad organiziran, sem si urnik čimbolj prilagodil, nekatere navade pa  - hočeš, nočeš -  spremenil. Z ženo sva se dogovorila o domačih ukrepih za samozaščito in varnost zdravja najine družine in staršev.
Trenutno nimam več običajnega jutranjega čaja v kavarni in družbi, imam pa svojo skodelico čaja ob telefonu, preko katerega opravim večino komunikacije z vodstvom podjetja, ko iščemo najboljše rešitve za težko situacijo, ki je nastala za naše zaposlene in podjetje. Trudimo se za vse, po najboljših močeh. 

Vsak dan se odpravim na obvezen tek, sam ali s kakim kolegom s katerim pa tečeva bolj narazen, kot ponavadi. Med športom se trenutno ne družim in tudi sicer se izogibam vsem stikom. Doma pa je vse celo bolj domače, še več kuhamo, še več se družimo, še več pogovarjamo. 

Glede nege las in frizur pa imam za vaše bralke in bralce predvsem sledeč nasvet: Skušajte potrpeti in si nikar sami doma ne barvajte ali svetlite las in obenem počakajte do odprtja salonov tudi s striženjem. Doma si raje, za spremembo, naredite kako negovalno masko za lasišče, spnite lase v kito ali čop, si bolj naravno posušite lase ali pa se poigrajte s turbanom, ruto, čepico ... Moški pa se lahko tudi malce manjkrat obrijemo in si privoščimo bolj sproščen in ležeren slog. Ostanite doma in ostanite zdravi!«

Klemen Bučan, tv in radijski voditelj 

»Tale karantena oziroma samoizolacija zaenkrat še ni tako grozna. Sam sicer še vedno vsak dan med tednom hodim delat na radiu Ekspres, od 6. do 10. ure, ampak sem edini tam, tako da se samo zamenjam z voditeljem, ki pride za mano in to je tudi edini človek, ki ga v službi srečam. Ko končam pa naravnost domov k moji in otroku s katerima sem sedaj res veliko skupaj in je super, kot da je vsak dan vikend. Konec koncev zamudim samo zajtrk, prvo jutranje previjanje, z drugimi besedami eno kakanje preskočim, pri malici smo že skupaj. Sledi kratek družinski sprehod nekam kjer ni ljudi, potem pa smo doma, se igramo, beremo Zverjasca, poslušamo in vrtimo glasbo, Kasper je že kar malo DJ, zelo so mu všeč moji CD playerji in mešalka, več lučk hkrati utripa bolj je vesel! 

Če na vse skupaj pogledam pozitivno, kljub temu, da si gremo kdaj pa kdaj na živce, nas tale karantena kot družino samo še bolj povezuje!«

Nejc Simšič, družabni kronist 

Foto: Mediaspeed

»Seveda pogrešam družabne dogodke, ampak zdaj je čas, da smo doma! Zabave bodo počakale in verjamem, da bo veselje takrat, ko bo spet normalno stanje, toliko večje. Sva se pa s prijateljico Ulo Fulan pred dnevi dobila na dolgem spletnem video zmenku, kjer sva se oblekla, kot da bi šla na kakšen res super družabni dogodek, sva nazdravila in poklepetala - vsak v svoji dnevni sobi preko kamere. Priporočam vsem! Midva bova že kmalu ponovila! 

Sicer si pa dneve doma organiziram po nekem urniku - delo od doma, vsaj dve uri na dan pospravljanje stanovanja - vsak dan pride na vrsto druga soba in druga omara - pomivanje oken, itd. Sem prepričan, da bomo imeli po koncu trenutnega stanja vsi zelo pospravljena stanovanja, haha. 

Vsak dan nekaj časa namenim tudi rekreaciji, ki je zdaj še kako pomembna, ko smo ves čas doma in večinoma sedimo ali ležimo.
Dneve pa si krajšam tudi s serijami in filmi, branjem knjig, vesel pa sem, da spet lahko kreativno ustvarjam, rišem, oblikujem. Dolgčas mi res ni, saj delam tisto, kar me veseli in za kar ponavadi 'ni bilo časa'.«