1 Tek na smučeh na Pokljuki 

Pokljuška planota je znana po urejenih tekaških progah, namenjenih tako tekmovalcem kot rekreativnim športnikom. V tem obdobju je na planoti do 15 centimetrov naravnega snega, aktualne razmere pa si je mogoče ogledati na uradni spletni strani. Včasih zaradi tekmovanj proge zaprejo za zunanje obiskovalce, tako bo tudi 17., 19. in 20. januarja, a brez skrbi! Tekmovalno urejene proge zagotavljajo še večji užitek, obiskovalcem pa ponujajo tudi posebne zimske pakete. Dvodnevni ali tedenski paket vključuje bivanje, polpenzion in vstopnico za naravni park. Komur ne diši tek na smučeh, si čas lahko zapolni z nordijsko hojo. Uporaba palic bo zaposlila in okrepila roke ter zgornji del trupa, gibanje pa je precej podobno kot pri teku na smučeh.


2 Pohod na Kofce 

Gorovje Košuta ponuja ravno prav strmin za prave hribolazce in mehke planine za tiste, ki so sicer radi v hribih, a se raje držijo stran od prepadov. Iz Tržiča do Kofc je 950 metrov višinske razlike, kar vzame približno tri ure hoda. Markirana pot se začne v Podljubelju, tisti, ki bi hodili manj, pa se lahko z vozilom vzpnejo vse do kmetije Matizovec, od koder je še ura hoda do vrha. Na njem nas čakata dramatičen razgled na Grintovec, Kočno, Storžič in celo Triglav ter Dom na Kofcah, priljubljena planinska postojanka. Kulinarična ponudba je menda odlična, ne manjka jedi na žlico, žgancev in pečenke. Na voljo je tudi nekaj prenočišč, velja pa opozoriti, da je koča pozimi odprta le od koncu tedna. Obenem priporočajo, da s seboj vzamete dereze, nikakor pa ne bodo odveč niti sanke, za dričanje na vrhu.


3 Nočna smuka na Starem vrhu 

Zimskošportni turistični center v Škofjeloškem hribovju zajema 55 hektarjev smučarskih prog na nadmorski višini od 580 do 1217 metrov, primernih za smučarje z različnim znanjem. Tudi za tiste, ki si niso domači s smučmi, je dovolj ponudbe, na primer snežni park s sankališčem, bob stezo in manjšo skakalnico. Za romantike in avanturiste imajo posebno ponudbo nočne smuke vsak večer med 19. in 22. uro. Proga poteka od zgornje postaje sedežnice v dolino, dobro osvetljena s številnimi reflektorji. Strah, ali bo dovolj snega, je odveč, kadar zima odpove, proge pripravijo z umetnim snegom. Ljubiteljem udobja bo najbolj všeč ogrevana šestsedežnica, pravim zanesenjakom pa popolnoma prenovljena vlečnica Sidro, najstarejša naprava na smučišču.