Veseli december je že na polovici, ste eden od tistih, ki komaj čaka, da okrasi jelko in obleče pulover z jelenčki ali vas to sploh ne veseli?

Tudi januarja skušam živeti, kot da je veseli december. Meseci ne smejo vplivati na naše razpoloženje in počutje. Slišim ljudi, ki pravijo: zdaj je praznično obdobje, bodimo ljudje. Ko ni prazničnega obdobja, pa smo lahko živali ali kako? Tudi svojim otrokom skušam to razložiti, povem jim, da je lepo, da se zabavaš za svoj rojstni dan, a treba je živeti vsak dan in biti za vsak dan hvaležen. Samoumevno se nam zdi, da imamo še veliko časa, da bomo popravili vse, kar delamo narobe, a resnica je drugačna, danes si, jutri te ni. Seveda pa se s tem ni lahko sprijazniti. Ravno pred nekaj dnevi se je znani slovenski igralec preselil na drugi svet in ljudje so se ob tem čudili, niso mogli verjeti, govorili so, da se to dogaja le v filmih. Pa se ne, to je življenje. Nič me ne moti, če si ljudje oblečejo v puloverje z jelenčki, to se mi zdi zabavno, privoščim jim, da se zabavajo, sam sebi pa rečem, da je treba biti srečen vsak dan, ne le decembra.

Všeč mi je, ko se decembra slišim Franka Sinatro in kake podobne božične pesmi, ni mi pa všeč, ko glasbeniki taktizirajo in rečejo: zdaj je čas praznikov, bom izdal eno božično pesem.    

Pogosto tudi govorimo, da se moramo decembra srečati s prijatelji, ki jih nismo videli vse leto …

To je še en primer slabe organizacije posameznikov. Nihče ni tako zaseden, da ne bi mogel najti časa za tistega, ki ga želi videti. Če si nekaj želiš, boš za to našel čas. Sicer pa samo odlašaš, rekoč, da se bomo videli naslednji vikend, naslednji teden … Za ljudi, ki si želijo moje družbe, jaz pa njihove, vedno najdem čas. Obstajajo pa tudi prijatelji, s katerimi se ne slišimo pol leta, ko se, pa so stiki pristni. Nimam prijateljev le v svoji bližnji okolici, živijo po vsej Sloveniji in izven nje. Pravega prijatelja ni treba videti vsak dan.Imate najljubšo praznično pesem?

Všeč mi je, ko se decembra slišim Franka Sinatro in kake podobne božične pesmi, ni mi pa všeč, ko glasbeniki taktizirajo in rečejo: zdaj je čas praznikov, bom izdal eno božično pesem.

Ljudje radi polagamo velike upe na silvestrski večer, ko naj bi se zabavali, kot vse leto ne, a velikokrat na koncu ni tako. Kakšne so vaše izkušnje?

Takšno razmišljanje je zgrešeno. Pomembno je, da sam najdeš tisto, kar te osrečuje, ne pa da ti družba narekuje, kaj naj bi počel. Ni treba čakati na božič, da nekoga presenetiš in mu podariš nekaj lepega, ni treba čakati na silvestrovo, da bi se imel lepo. Življenje se živi vsak dan, vsak je dragocen, a to pozabimo, ker nam je vse samoumevno. Če pomislimo, da je na svetu približno 400 milijonov ljudi, ki so podhranjeni, pa nam je lahko hitro jasno, je nam še kako lepo.

Kje boste torej vi za silvestrovo?

Letos bom nastopal v Ljubljani na Trgu francoske revolucije, skupaj bomo nastopili Trije kralji, Klemen Klemen, Dalaj Eegol in jaz. Če ne bi imel nastopa, pa bi bil doma, narezal bi si malo hrane in se malo poveselil, predvsem zaradi otrok, ki radi skozi okno pogledajo kako raketo ali ognjemet.