Kako bi opisali slog svoje blagovne znamke?

TejaJeglichDesign so asimetrične linije, preprosti kroji in kombinacije različnih barvnih vzorčkov. Drzno, vendar nosljivo!


Pa se najprej malce vrniva k modnemu izobraževanju v Angliji. Kaj vas je najbolj zaznamovalo?

Najbolj me je prepričalo to, da si t. i. oblikovalci med seboj pomagajo in drug drugega podpirajo ter tako ustvarjajo močne blagovne znamke.


Kaj pa njihov najznačilnejši modni dodatek, klobuček, ali nameravate poseči kaj tudi v to smer?

Sicer obožujem pokrivala oziroma klobučke, saj so zadnje čase res pravi modni hit, a bi se kot oblikovalka rajši usmerila kam drugam, nekoč morda v oblikovanje čevljev. Vendar pa … nikoli ne reci nikoli. (smeh)
Od kod pravzaprav zaveje vaš navdih za ustvarjanje?

Kot modna navdušenka seveda rada pogledam strani priznanih modnih blogerjev ter svetovnih smernic, saj so te pomembne vsako sezono. Veliko mojih idej pa se zgodi nepričakovano, v trenutku, ko zagledam kakšen element, barvo, material ali kaj povsem tretjega.


In kaj je osrednje modno vodilo letošnje tople sezone?

To sezono bomo nosili predvsem divje vzorce, kot so potiski tropskih listov in živali. Nežno roza barva nas spremlja že od pomladi, prav tako predvsem manjše torbe, kot je trenutno najbolj priljubljena prostoročna torbica (»belt bag«) okoli pasu.


Kateri pa je naj kos TejaJeglichDesigna?

Ko sem začela oblikovati torbice, je bil prvi najprepoznavnejši kos nahrbtnik, s tem se je znamka tudi razvila in izdelki so bili vedno bolj zaželeni. Ker pa imamo dekleta vsako sezono drugačne potrebe in želje, moramo kar hitro spreminjati »zapovedane« modne kose. V letošnji pomladi in poletju je v naši omari nujna prostoročna torbica, ki jo lahko nosimo na tri načine. Ima namreč nastavljiv pas, zato jo lahko nosite okrog pasu, čez ramena, za večerni izhod pa jo preprosto vzamete v roko. Popolno! (smeh)Kakšno torbico bi po vašem mnenju morala imeti vsaka ženska?

Vsaka bi v omari nujno potrebovala ne ene, ampak kar tri: večjo za dnevna opravila (službo, šolo …), manjšo za prosti čas in seveda še črno torbico, ki bi bila nekakšen klic v sili, za vsako barvno kombinacijo.


Kaj pa oblačila: ali obstaja takšno, ki se poda vsem postavam?

Zelo težko bi našli oblačilo za ženske različnih postav, je pa res, da lahko kakšen kos prilagodimo in pokažemo tisto, na kar smo najbolj ponosne. Super izbira bi bila lahkotna padajoča oblekica, saj jo lahko s pasom ali drugimi dodatki prilagodimo svoji postavi.


Katere barve ste nanizali za poletne dni?

Za drzne je najbolj zaželena rumena s krokodiljim ali kačjim potiskom, za nekoliko umirjen slog pa to sezono prevladata svetlo modra in pariško modra.Kaj pa prida lesketajoč se material na vaših izdelkih?

Lesketajoč se material je odlična izbira za poletje, saj nam ponuja svež, estetski in unikaten videz, obenem pa je neobčutljiv. Je v različnih odtenkih, zato lahko ponudimo res ogromno kombinacij.


Torbicam je treba prilagoditi tudi obutev. Prisegate na visoke ali nizke pete?

Obožujem visoke pete, vendar pa jih moram včasih zaradi svojega sinčka pospraviti v omaro.


Nam zaupate, kdo so vaše stranke?

Moje stranke so pravzaprav ženske vseh starosti, saj vedno najdemo primeren kos ter kombinacijo glede na slog, poklic in seveda želje.Kaj pa se trenutno najbolj dogaja v vaši urbani džungli, kot ste poimenovali modno srečanje v svojem ateljeju?

V ateljeju je trenutno prav živahno, saj ponujamo veliko izbiro unikatnih pomladno-poletnih torbic z modnimi barvnimi kombinacijami in svežimi dizajni. Ob sprehodu po starih ljubljanskih ulicah nas lahko obiščete na Petkovškovem nabrežju in na lastne oči preverite, kaj smo pripravili. Lepo vabljeni!