Poskusite s klorocetno kislino

Bradavice so nenevarna virusna okužba kože, ki je pogosta pri otrocih. Okužimo se od drugih ljudi in prek okuženih predmetov. Z mesta prve bradavice se virus lahko prenese tudi na kožo okrog nje in tako nastajajo nove bradavice. To ste opazili pri svoji deklici. Spontane ozdravitve so dokaj pogoste, vendar niso zagotovljene, poleg tega je treba nanje čakati dolgo. Zgodijo se, ko imunski sistem prepozna okužbo celic v vrhnjih plasteh kože. Virus, ki povzroča bradavice, je na človeka zelo dobro prilagojen in se uspešno skriva našemu imunskemu odzivu. Zdravila, ki bi ga uničilo, zaenkrat ne poznamo, zato je zdravljenje usmerjeno v uničevanje celic povrhnjice, ki so z virusom okužene. Nobena od metod, ki jih uporabljamo, ni idealna. Nobena namreč ne zagotavlja uspeha. Bradavice veljajo za zelo trdovratno okužbo, ki jo je težko zdraviti.

Najpogosteje uporabljamo metodo zamrzovanja s tekočim dušikom, ki je boleča. Strinjam se z vami, da bi pri otroku najprej poskusili s čim manj neprijetnim. Predlagam klorocetno kislino, ki je kot medicinski pripomoček na voljo v lekarnah. V tankem sloju jo nanesemo na bradavice enkrat do največ dvakrat na teden. Je zelo jedka, zato je treba z njo previdno ravnati. Kožo okrog bradavic je koristno zaščititi z mastno kremo ali vazelinom, da je po nepotrebnem ne poškodujemo. Z zdravljenjem je treba vztrajati, dokler vse bradavice ne izginejo, to lahko traja tudi več mesecev.

Poskusite se jih lotiti doma, in če ne boste uspešni, še vedno pride v poštev zamrzovanje s tekočim dušikom, ki ga v dermatoloških ambulantah običajno ponavljamo na štiri tedne, vse dokler se ne znebimo prav vseh.