Najprej je treba telesu jasno pokazati, da je za danes konec dela. Torej konec monotonega in po vsej verjetnosti skrivenčenega sedenja za pisalno mizo. Zato sedite vzravnano na stol ali že kar klop na poti do doma, stegnite roke vstran v višini ramen in zarotirajte hrbtenico levo in desno, nekajkrat v vsako smer. Tako boste kisiku odprli vrata do mišic in organov ter pospešili postopek sproščanja.Ko pridete domov, se nujno preoblecite in sezujte. Sploh če je vaša delovna oprava preozka in iz umetnih materialov, čevlji pa se ponašajo z visoko peto. Sprostitev, ki jo prinesejo udobna oblačila, je nepopisna.

Spustite lase, če so bili ves dan trdno speti, in obraz vsaj za kratek čas nastavite soncu. Tudi lasišče moramo osvoboditi vseh napetosti, glava pa nam bo sploh hvaležna za vsaj nekaj minut tišine – zato se umaknite v samoto, utišajte glasbo, izklopite mobilni telefon … in pri tem globoko vdihavajte vonj narave. Še bolje pa – duhajte sivko! Vrečko te čudovite dišavnice si lahko enostavno spravite v torbico ali žep in si tako privoščite sprostitev kar vmes, med delavnikom. Praktična je tudi steklenička z eteričnim oljem sivke, ki bo takoj pomagala pri padcu krvnega tlaka in mišični napetosti.Regeneracijo po napornem dnevu dopolnimo s čiščenjem in umivanjem obraza: dame, čim prej odstranite vsa ličila, gospodje, ob prihodu domov si z mlačno vodo si oplaknite obraz in dobro počutje je zagotovljeno!

In za konec: privoščite si okusen, a zdrav obrok. Bogat z omega 3 maščobnimi kislinami, ki vas bodo napolnile z energijo, obenem pa zmanjševale možnost za pojav tesnobnosti in depresije. Pa še skodelica kamilice ali zelenega čaja – in sprostitev je zagotovljena!