Čebašek-Travnikova je za slabih sto glasovnic premagala dosedanjega predsednika zbornice Andreja Možino, ta je prejel 2694 glasove, Čebašek-Travnikova pa 2780. Skupno število veljavnih glasovnic je bilo 5474. 

Novoizvoljena predsednica je v pogovoru za STA dejala, da si bo v času mandata prizadevala za izboljšanje medosebnih odnosov. "Moja vizija je, da se zbornica okrepi, da se članstvo znova najde v zbornici, da bomo začeli več sodelovati, da bo več komunikacij, predvsem pa izboljšanje medosebnih odnosov," je poudarila nekdanja varuhinja človekovih pravic.

Glede sodelovanja z drugimi organizacijami se bo najprej odpravila na zavod za zaposlovanje, kjer želi pridobiti čim bolj natančne številke o brezposelnih zdravnikih. Na podlagi teh podatkov želi ugotoviti, kaj se da narediti, da ne bi toliko zdravnikov tako dolgo čakalo na zaposlitev.

Eden od prvih izzivov, s katerimi se bo morala soočiti, bo po njenih besedah tudi vzpostavitev izvršilnega odbora, ki je nekakšna vlada zdravniške zbornice. To bo treba storiti v roku dveh ali največ treh tednov, potem ko bo skupščina zdravniške zbornice ratificirala te volitve. Ob tem je izrazila željo, da bi zbornica oziroma vodstvo začelo čim prej normalno delovati.

Glede samih volitev pa je povedala, da se je pokazala volja članov zdravniške zbornice, ki so se odločili glasovati. Kot je dodala, sta bila na izbiro dva precej različna programa, pri čemer pa je dejala, da verjame, da se je bilo težko odločiti za enega ali za drugega. "Verjamem, da bomo lahko sodelovali tudi s tistimi, ki so podprli drugega kandidata," je še poudarila.

Predhodnik Možina je po objavi rezultatov v pisni izjavi opozoril, da so volitve pokazale pričakovanja zdravnikov in zobozdravnikov po spremembah v osrednji stanovski organizaciji. Ob tem je Čebašek-Travnikovi čestital za volilno zmago ter ji zaželel dobro in uspešno vodenje zbornice."Volitve za predsednika Zdravniške zbornice Slovenije so uspele in izid je pričakovano tesen,"je zapisal.

Drugi krog volitev predsednika zbornice je bil potreben, ker nihče od petih kandidatov v prvem krogu 13. decembra ni prejel polovice podpore tistih, ki so glasovali. Možina in Čebašek-Travnikova sta takrat prejela največ glasov podpore, zato sta prišla v drugi krog. Čebašek-Travnikova je v prvem krogu volitev prejela 32,1-odstotno podporo, Možina pa 29,4-odstotno. Glavni odbor sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Fides je v začetku januarja že podprl kandidaturo Možine.

Poleg Možine in Čebašek-Travnikove so se v prvem krogu za predsedniški položaj potegovali še nekdanja predsednica zbornice Gordana Živčec Kalan, zdravnik koncesionar Miro Lasbaher in nefrolog Boštjan Kersnič.

V drugem krogu volitev so veljala enaka pravila kot v prvem. Novo predsednico so izvolili na neposrednih, splošnih in tajnih volitvah. Volitve pa so potekale z glasovanjem po pošti. Šlo je pravzaprav za ponovljene volitve, saj pomladanske, na katerih sta se za predsednika zbornice potegovala Možina in Živčec Kalanova, niso uspele zaradi nedoseženega kvoruma.