Bravo, odlična imitacija Arsena Dedića! Predvsem me fascinira, da Filip pesem ne le zelo natančno odpoje, ampak povsem posnema njegov glas.
Mislim, da je njegov perfekcionizem posledica avtizma. Filip pozna več tisoč pesmi in pri petju se skoraj nikoli ne zmoti, vsak ton odpoje natančno. Popolnost v glasbi pričakuje tudi od drugih. Ko ga je ob lanskem koncertu v Ljubljani v zaodrju sprejel Andrea Bocelli in mu je Filip odpel legendarno Con te partiro, je Bocelliju, ki ga je spremljal na klavir, za hip ušla roka na napačno tipko. Filipa je to tako zmotilo, da mi še danes večkrat omeni to napako. Zelo spoštuje tudi avtorstvo v glasbi, saj tudi sam piše pesmi, in zdi se mu izjemno krivično, da na svetu obstaja plagiatorstvo. Filip prepozna številne slovenske pesmi, ki so plagiat. Ko se potem na kakšnih koncertih sreču...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!